TOP5-listaus: Tässä on Jääkiekon MM-kisojen kaikkien aikojen parhaat pistemiehet!

TOP5

TOP5-listaus tulee tällä kertaa jääkiekon puolelta ja käsittelyssä on maajoukkueiden pistemiehet. Tässä jääkiekon MM-kisojen kaikkien aikojen pistepörssi!

Kärkiviisikko tulee samasta maasta, sillä ylivoimaiset hallitsijat löytyvät Neuvostoliiton kulta-aikojen ykköstykeistä, jotka painoivat ihan hirmuisia pisteitä.

TOP5 – jääkiekon MM-kisojen kaikkien aikojen pistepörssi:

5. Sergei Makarov – 124 tehopistettä

100 MM-kisaottelua Neuvostoliiton paidassa pelannut Sergei Makarov voitti uransa aikana peräti peräti kahdeksan MM-kultaa sekä kaksi olympiakultaa. Moskovalainen kiekkolegenda pelasi uransa viimeiset vuodet NHL:n puolella, missä 424 ottelussa syntyi 384 tehopistettä. Makarov muodosti legendaarisen ketjun Igor Larionovin ja Vladimir Krutovin kanssa.

Mainos alkaa:

4. Vladimir Petrov – 152 tehopistettä

Jo edesmennyt Vladimir Petrov kuului niin ikään punakoneen tehokkaimpiin pistelinkoihin. CSKA Moskovan joukkueessa pelannut Petrov voitti yhdeksän MM-kultaa ja teki siinä sivussa 152 tehopistettä. Keskushyökkääjä pelasi koko uransa ajan Venäjän maaperällä, missä CSKA Moskovan lisäksi joukkueena oli SKA Leningrad.

3. Alexander Maltsev – 153 tehopistettä

Alexander Maltsev nousi puolestaan uransa aikana Dynamo Moskovan suureksi legendaksi. Kuten aikaisemmilla herrasmiehillä, niin myös Maltsevilla on tilillään yhdeksän maailmanmestaruutta. Pelasi yhtä kautta lukuunottamatta pelkästään Dynamo Moskovassa. Uran viimeinen kausi sujui Unkarissa, jossa seurana oli Ujpest.

2. Valeri Kharlamov – 156 tehopistettä

Valeri Kharlamovin tarina on yksi jääkiekkohistorian traagisimmista. Aikakautensa parhaimpia pelaajia ollut Kharlamov menehtyi jo 33-vuotiaana, kun mies oli osallisena kohtalokkaassa auto-onnettomuudessa. Tästä huolimatta Kharlamov on jääkiekon MM-kisojen historiassa toiseksi tehokkain pelimies 156 tehopisteellä. CSKA Moskovassa hurjia tehoja paukutellut Kharlamov ehti pelaamaan MM-kisoissa yhteensä 105 ottelua ja tilille kertyi kahdeksan MM-kultaa.

1. Boris Mikhailov – 164 tehopistettä

Jääkiekon MM-kisat ovat kaikkien aikojen pistepörssin osalta täydellisesti Neuvostoliiton legendojen hallussa, sillä kärkipaikka on Boris Mikhailovin nimissä. Kuten niin monet tuon ajan pelaajat, niin myös Mikhailov niitti kannuksensa CSKA Moskovan joukkueessa. Venäläislegenda teki MM-kisoissa 105 otteluun hurjat 98 maalia ja 164 tehopistettä.

Tätä ennätystä tuskin kukaan tulee rikkomaan, sillä aktiivipelaajista lähimpänä on Ilja Kovaltshuk, jolla on kasassa 86 tehopistettä. Suomalaispelaajista eniten MM-kisoissa tehoja on tehtaillut Ville Peltonen. 81 tehopistettä oikeuttaa 16. sijaan.

Lue myös: TOP5-listaus: Tässä on Liigan kaikkien aikojen pistemiehet!

Tsekkaa myös sivuiltamme löytyvät listaukset eniten urallaan tienanneista urheilijoista, maailman arvokkaimmista urheiluseuroista, sekä maailman suurimmista jalkapallostadioneista!