TOP5-listaus: Tässä on maailman suurimmat jalkapallostadionit!

TOP5 maailman

Oletko joskus miettinyt, että kuinka isoja jalkapallostadioneita maailmasta löytyy? Nyt saat siihen vastauksen, sillä tässä on maailman suurimmat jalkapallostadionit listattuna.

TOP5 – maailman suurimmat jalkapallostadionit:

1. Rungrado 1st of May Stadium

Maailman suurin jalkapallostadion sijaitsee Pyongyangissa Pohjois-Koreassa. Rungrado 1st of May Stadium vetää sisälleen peräti 114 000 ihmistä, mikä tuo ylivoimaisesti tittelin maailman suurimpana jalkapallostadionina. Näyttävä rakennus on valmistunut vuonna 1989 ja sen yleisöennätys on vuodelta 1995, jolloin paikan päällä painiottelua oli seuraamassa peräti 190 000 ihmistä. TOP5-listauksen kärkipaikka meneekin Pohjois-Koreaan!

2. Melbourne Cricket Ground

Melbournessa sijaitsevalla stadionilla riittää perinteitä, sillä Melbourne Cricket Ground toimi vuoden 1956 kesäolympialaisten näyttämönä. Stadion on rakennettu jo vuonna 1854 ja se vetää sisälleen peräti 100 000 ihmistä.

Perinteitä Melbourne Cricket Groundilta löytyy vaikka muille jakaa, koska stadionilla on käyty muun muassa vuoden 1956 kesäolympialaiset, vuoden 1992 kriketin MM-kilpailut sekä vuoden 2006 Kansainyhteisön kisojen avajais- ja päättäjäisseremoniat.

Tällä hetkellä stadionilla pelataan jalkapallon sijaan australiasta jalkapalloa. Melbourne Cricket Ground onkin sarjan jokavuotisen loppuottelun näyttämö sekä peräti neljän eri joukkueen kotikenttä.

3. Camp Nou

FC Barcelonan legendaarinen kotipyhättö on varmasti listan tunnetuin rakennus, sillä lähes jokainen urheilua seuraava ihminen on varmasti joskus kuullut Camp Noun nimen.

Camp Nou on avattu 1957 ja sen rakentaminen maksoi aikanaan peräti 1,73 miljardia euroa. Yleisökapasiteetti stadionilla on peräti 99 354.

Barcelona on suunnitellut jo useamman vuoden ajan remonttia Camp Noulle, mikä nostaisi stadionin maailman toiseksi isoimmaksi jalkapallostadioniksi, sillä kapasiteetin on kerrottu nousevan jopa 105 000:een. Rahaa tuohon kunnostukseen menisi yli 500 miljoonaa euroa. Aikataulu on kuitenkin vielä täysin auki, joten ainakin tulevina vuosina vielä pelit pelataan klassisella Camp Noulla.

4. FNB Stadium

FNB Stadium sijaitsee Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. Huikaiseva futisstadion muistetaan parhaiten vuoden 2010 jalkapallon MM-kisojen finaalista, jossa kohtasivat Hollanti ja Saksa.

Stadionin kapasiteetti 0n tällä hetkellä 94 736 katsojaa, mutta katsojaennätys on hieman korkeampi, sillä Kaiser Chiefsin ja Orlando Piratesin välistä ottelua seurasi 94 807 katsojaa vuonna 2015. Eteläafrikkalainen jalkapalloseura Kaiser Chiefs pelaakin kotiottelunsa juuri FNB Stadiumilla. Myös Etelä-Afrikan maajoukkue pelaa ottelunsa kyseisellä stadionilla.

FNB Stadium on rakennettu vuonna 1989, mutta se koki laajan peruskorjauksen sekä laajennuksen vuonna 2009.

5. Rose Bowl Stadium

Viidenneksi suurin stadion on Rose Bowl, joka sijaitsee Yhdysvalloissa Kalifornian Pasadenassa. Myös tässä pyhätössä on pelattu jalkapallon arvokisoja, sillä Rose Bowl isännöi vuoden 1994 jalkapallon MM-kisojen finaalia sekä vuoden 1999 naisten jalkapallon MM-kisojen finaalia.

Stadionin kapasiteetti on 90 888 ja nykyisin se tunnetaan parhaiten amerikkalaisen jalkapallon yliopistopelien näyttämönä sekä vuosittain järjestettävän legendaarisen Rose Bowl Gamen kotipaikkana. Vaikka jalkapallostadioneita vertaillessa sijoitus onkin viides, niin amerikkalaisen jalkapalloilun näkökulmasta kyseessä ei ole erityisen suuri stadion, sillä Rose Bowl Stadium on vasta 10. sijalla NCAA:n stadioneita vertaillessa.