TOP5-listaus: Tässä ovat maailman eniten urallaan tienanneet urheilijat

maailman eniten urallaan tienanneet urheilijat michael jordan - pallomeri.net

Maailman eniten urallaan tienanneet urheilijat tulevat usean eri lajin parista, mutta varsinkin golf on vahvasti edustettuna aivan kärkisijoilla.

Forbes listaa vuosittain parhaiten ansainneet urheilijat. Vuonna 2019 tuota listaa hallitsivat futarit, sillä kärkikolmikko oli Lionel Messi – Cristiano Ronaldo – Neymar.

Messin tienestit kipusivat 125 miljoonaan dollariin, kun taas Ronaldo tienasi 16 miljoonaa dollaria vähemmän – ja Neymar puolestaan 105 miljoonaa euroa.

Parhaat urheilijat ovat myös sponsorien ja mainostajien kannalta kuumaa kamaa. Esimerkiksi Cristiano Ronaldon vuoden 2019 tuloista peräti 44 miljoonaa dollaria tuli muusta toiminnasta kuin futiksen pelaamisesta.

Kaikkien aikojen tienestejä silmäillessä yllä mainittua kolmikkoa ei kärkisijoilla näy, ja ensimmäinen jalkapallon pelaajakin löytyy vasta jaetulta 7. sijalta (David Beckham – 800 miljoonaa dollaria).

TOP5 – maailman eniten urallaan tienanneet urheilijat

5. Michael Schumacher (Saksa | F1)

Uran tienestit: 1 miljardi dollaria

7 MM-titteliä urallaan voittanut Schumacher tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista formulakuljettajista. Miehen elämä muttui kuitenkin vuonna 2003 täysin, sillä hän joutui lasketteluonnettomuuteen, jonka jälkimainingeista on tihkunut julkisuuteen vain vähän tietoa; F1-legenda terveydentila on pidetty visusti salaisuutena.

4. Jack Nicklaus (USA | Golf)

Uran tienestit: 1,2 miljardia dollaria

Nicklaus ehti tienata toki suuria summia jo golf-urallaan, onhan hän kiistatta yksi kaikkien aikojen pelaajista. Uransa jälkeen mies kuitenkin keskittyi kenttien suunnitteluun ja hänen firmansa onkin tuottanut 410 kenttää 41 eri maassa. Nicklausilla on näppinsä pelissä myös kiinteistönvälityksessä, sekä usealla muulla eri alalla – jopa jäätelön tuotannossa.

3. Arnold Palmer (USA | Golf)

Uran tienestit: 1,4 miljardia dollaria

Vuonna 2016 menehtynyt golflegenda onnistui luomaan omasta nimestään brändin. Hänen nimeään kantavia tuotteita myydään nimittäin ympäri maailman – ja pelkästään Aasiassa Palmer-tuotteita myydään yli 400 eri kaupassa.

2. Tiger Woods (USA | Golf)

Uran tienestit: 1,7 miljardia dollaria

Woods on nykysukupolvelle ehkäpä se tunnetuin golfari. Sitä hän oli jo ennen joutumistaan ikäviin otsikoihin henkilökohtaisessa elämässään tapahtuneiden sekoilujen johdosta, sillä komeilihan Woods muun muassa EA Sportsin suositun videopelin nimikkohahmona.

Woods on kaikkien aikojen golfari, jonka urheilulliset saavutukset saavat haukkomaan henkeä; löytyyhän häneltä käsittämättömät 14 major-turnauksen voittoa. Tästä syystä hän on myös – ongelmistaan huolimatta – pysynyt haluttuna sponsorointikohteena, ja tästä syystä hänen tienestinsä ovat vielä tänäkin päivänä korkeaa luokkaa.

1. Michael Jordan (USA – Koripallo)

Uran tienestit: 1,85 miljardia dollaria

Jordan on monella mittarilla kaikkien aikojen paras koripalloilija, ja hän tienasi jo pelivuosinaan hulppeita summia. Satumaisen rikkaaksi hänet kuitenkin teki vuoden 2010 peliliike; tuolloin hän nimittäin sijoitti 175 miljoonaa Charlotte Bobcatsiin (nykyään Hornets) ja nappasi sillä seuran omistuksen haltuunsa. Nykyään Hornetsin arvo lähentelee jo miljardia dollaria.

Lista kokonaisuudessaan Forbesin sivuilla.

Tsekkaa myös sivuiltamme löytyvät listaukset maailman arvokkaimmista urheiluseuroista, sekä maailman suurimmista jalkapallostadioneista!