TOP5 listaus: Nämä ovat maailman arvokkaimmat urheiluseurat

top5 dallas cowboys / Pallomeri.net

Talouslehti Forbes on julkaissut listauksensa maailman arvokkaimmista urheiluseuroista. Listan Top5-sijoja dominoivat pohjoisamerikkalaiset seurat.

Maailman tunnetuin talouslehti Forbes on jälleen listannut arvoltaan maailman kalleimmat urheiluseurat. Pohjois-Amerikan suuret ammattilaissarjat dominoivat listan kärkipäätä, kuten olettaa sopii, mutta eurooppalaisseuroja mahtuu kärkikymppiin kolme kappaletta. Real Madrid on listan kuudes, Barcelona kahdeksas ja Manchester United kymmenes. Lista heijastaa osuvasti myös jääkiekon asemaa amerikkalaisessa urheilumaailmassa, sillä NHL-seurat eivät mahdu Forbesin listalla viidenkymmennen arvokkaimman joukkoon.

TOP5 listaus – nämä ovat maailman kalleimmat urheiluseurat:

1. Dallas Cowboys (NFL)

Mainos alkaa

Rahalliselta arvoltaan maailman suurin ja kaunein löytyy jenkkfutiksen puolelta. Cowboysin omistaja Jerry Jones teki loistavat kaupat vuonna 1989 pulittaessaan karjapaimenista 150 miljoonaa taalaa. Vaikka NFL:n kestomenestyjä elääkin nykyään vaihtelevia aikoja ja edellisestä Super Bowlista on 25 vuotta, niin Cowboysin brändi on aivan ylivertainen ja Forbes arvioi seuran olevan peräti 5,5 miljardin dollarin arvoinen.

2. New York Yankees (MLB)

Kauppa se oli tämäkin, joka kannatti. Legendaarinen Yankees-omistaja George Steinbrenner osti seuran vuonna 1973 vaivaisella 8,8 miljoonalla dollarilla. Steinbrennerin omistuksessa Yankees voi välillä paksusti ja sieti laihempiakin vuosia, mutta hän kiistatta piti Yankeesin ympärillä leikuvaa menestyvän seuran mielikuvaa yllä ja ruokki sitä entisestään. Steinbrennerin kuoltua seura on ollut hänen perikuntansa omistuksessa eikä maine selvästikään ole kadonnut mihinkään, sillä seura on tänä päivänä 5 miljardin dollarin arvoinen.

3. New York Knicks (NBA)

Knicks on tavallaan tämän listan kovin yllättäjä, sillä vaikka seura on perinteikäs ja menestynytkin, niin edellisen kerran Knicks on juhlinut NBA-mestaruutta 1970-luvulla. Tämän jälkeen Knicks on alisuorittanut vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Knicksin korkea sija tällä listalla osoittanee myös sijainnin merkityksen, sillä New York on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista urheilumarkkinoista. Knicksin omistaa tänä päivänä kotihalli Madison Square Gardenia pyörittävä yhtiö, joka vuonna 1997 osti Knicksin 300 miljoonalla dollarilla. Vaikka menestystä ei pelikentällä olekaan tullut, niin seura on silti 4,6 miljardin dollarin arvoinen ja on samalla siis myös koko NBA:n arvokkain seura.

4. Los Angeles Lakers (NBA)

Seuraavana listalla lienee se seura, jonka moni odotti sijoittuvan NBA:n valtaistuimelle arvonsa puolesta. Lakers on todellinen suurseura, joka tosin on tällä hetkellä tekemässä jälleen uutta nousua huipulle. 1980- ja 2000-lukujen todellinen dynastiaseura on nostanut pokaalia viimeksi vuonna 2010. Lakersin pitkäaikaisen omistajan Jerry Bussin kuoltua seura on ollut hänen perikuntansa sekä vuonna 1998 mukaan tulleen yhtiökumppaninsa Philip Anschutzin omistuksessa. Forbes arvioi Lakersin 4,4 miljardin dollarin arvoiseksi.

5. Golden State Warriors (NBA)

Kärkiviisikon täydentävä Warriors on listan ainoa viime aikojen menestyjä, mutta toisaalta nousu viiden kärkeen kertoo siitä, miten seuran profiili on noussut viimeisen 10 vuoden aikana, kun Joe Lacob ja vähemmistöosakas Peter Guber ovat seuraa pyörittäneet. Warriors oli pitkään NBA:n pohjamudissa, mutta seura kasvoi moderniksi dynastiaksi ja on tätä nykyä 4,3 miljardin dollarin arvoinen.

Tsekkaa myös: Video: Hurja tilanne Samsonas-rallissa – aitatolppa lävisti auton tuulilasin