TOP5-listaus: Tässä ovat Euroopan huippuliigojen kalleimmat pelaajat

Kylian Mbappe euroopan top5 - Pallomeri.net

CIES:n Football Observatory listasi Euroopan viiden suurimman sarjan siirtoarvoltaan kalleimmat pelaajat. Kalleimmaksi nimettiin PSG:n Kylian Mbappe.

CIES:n, eli International Centre For Sport Studiesin jalkapallojaosto Football Observatory teki ranking-listan Euroopan viiden suurimman liigan siirtoarvoiltaan kalleimmista pelaajista. Euroopan viisi suurinta liigaa ovat Englannin Valioliiga, Espanjan La Liga, Italian Serie A, Ranskan Ligue 1 sekä Saksan Bundesliiga. Kärkiviisikosta peräti kolme pelaajaa pelaa Valioliigassa.

TOP5 listaus – tässä ovat Euroopan huippuliigojen kalleimmat pelaajat:

1. Kylian Mbappe

PSG:n 21-vuotias huippuhyökkääjä on vasta tulossa parhaaseen peli-ikään, mutta häntä voidaan huoletta pitää jo nyt yhtenä maailman parhaimmista pelaajista. Tällä listalla hän pitää ylivoimaista ykköspaikkaa, sillä 258 miljoonan euron hinta-arviollaan hän on ainoa yli 200 miljoonan arvoiseksi arvioitu pelaaja ja senkin rajapyykin hän ylittää kirkkaasti.

Mainos alkaa

2. Raheem Sterling

Manchester Cityn 25-vuotias kultakimpale on juuri sitä myös siirtoarvoltaan. Sterling jää niukasti alle 200 miljoonan haamurajan, sillä hänen siirtoarvonsa lasketaan olevan noin 193,81 miljoonaa euroa.

3. Jadon Sancho

20-vuotias Borussia Dortmundin maalipyssy kuuluu Euroopan kuumavireisimpien pelaajien joukkoon ja se näkyy myös hänen hinta-arviossaan. Valtava potentiaali nostanee listan kuopuksen hinnan tulevaisuudessa vielä hurjempaankin kokoluokkaan, mutta juuri nyt se on varsin kunnioitettavat 178,29 miljoonaa euroa.

4. Trent Alexander-Arnold

21-vuotias Liverpoolin laitapakki on listan ainoa puolustuspään pelaaja, joten se kertonee kaiken hänen lahjakkuudestaan ja haluttavuudestaan. Alexander-Arnoldin arvo siirtomarkkinoilla on puolustajalle aivan posketon 170,36 miljoonaa euroa.

5. Marcus Rashford

Manchester Unitedin suurin ilonaihe tällä hetkellä on 22-vuotias Rashford. Tasaisesti kehittynyt hyökkääjä osaa pistää verkkoa tötterölle, vaikka ManU:lla ei ehkä seurana tällä hetkellä pyyhikään aivan entiseen malliin. Rashford puhkaisee juuri ja juuri 150 miljoonan rajan, kun Football Observatory asettaa hänen tämänhetkiseksi arvokseen 151,61 miljoonaa euroa.

Tsekkaa myös: La Liga mielenkiintoisen kokeilun äärellä – matseihin virtuaalikatsojia ja FIFA-äänet