TOP5-listaus: Tässä on kaikkien aikojen eniten maaleja Huuhkajissa tehneet pelaajat

TOP5 jari litmanen pallomeri.net
jari litmanen pallomeri.net

Suomen maajoukkueessa on nähty vuosien saatossa todella kovia maalintekijöitä. TOP5-listaus Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijöistä!

Listalta löytyy kovia nimiä, jotka ovat varmasti kaikille tuttuja. Myöskään kärkinimi tuskin yllättää ketään, mutta kauanko Jari Litmanen saa vielä olla kärjessä?

TOP5-listaus – Huuhkajien kaikkien aikojen maalipörssi:

5. Ari Hjelm (20 maalia)

Ari ”Zico” Hjelm oli 1980- ja 1990-luvun kovimpia maalintekijöitä Suomen maajoukkueessa. Suomen lisäksi Hjelm kävi kokeilemassa siipiään myös Saksassa, joten kokemusta kertyi myös ulkomailta. Maajoukkueessa Zico pelasi yhteensä 100 A-maaottelua ja teki 20 maalia.

Mainos alkaa

4. Jonatan Johansson (22 maalia)

Jonatan ”Tintti” Johansson teki huiman uran niin seura- kuin maajoukkueessakin. Rangersin ja Charltonin riveistä parhaiten ihmisten mieleen jäänyt Johansson oli maajoukkueen kantavia voimia yli 10 vuoden ajan. Armottomasti töitä paiskinut hyökkääjä teki 105 ottelussa yhteensä 22 maalia.

3. Teemu Pukki (25 maalia)

Listan ainoa aktiivipelaaja on Teemu Pukki. Mikäli Pukki pysyy terveenä, niin mikään tuskin estää miestä nousemaan koko listan kärkipaikalle. Huimassa kunnossa edelliset kaudet ollut Pukki pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa ja siitä on päästy nauttimaan myös maajoukkueen puolella.

2. Mikael Forssell (29 maalia)

Forssell on ainakin vielä saavutuksilla mitattuna Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen hyökkääjä. Yhden sijan alempana oleva Teemu Pukki hätyyttelee kuitenkin Miklun saavutuksia niin Valioliigassa kuin Huuhkajissakin. Forssell muistetaan äärimmäisen kliinisestä viimeistelystään, sillä hyökkääjä todellakin löysi aina tilaa vastustajan maalista. Se näkyy myös maalimäärässä, joka on toistaiseksi Suomen maajoukkueen historian toiseksi kovin noteeraus.

1. Jari Litmanen (32 maalia)

Kärjessä on itse oikeutetusti Kuningas Litmanen, joka tehtaili maajoukkueuransa aikana yhteensä 32 maalia. Kaikkien aikojen suomalainen jalkapalloilija oli aina itsevarmuus rangaistuspotkuissa, minkä lisäksi legendalta saatettiin nähdään taikuuksia myös rangaistusalueen ulkopuolella. Ehkä maaleja enemmän Litmanen muistetaan huikeasta syöttövalikoimastaan, sillä Kuningas osasi aina löytää vapaana olleen joukkuekaverinsa.

 

Lue myös: TOP5-listaus: Tässä on Liigan kaikkien aikojen pistemiehet!

Tsekkaa myös sivuiltamme löytyvät listaukset eniten urallaan tienanneista urheilijoista, maailman arvokkaimmista urheiluseuroista, sekä maailman suurimmista jalkapallostadioneista!