TOP5-listaus: Historian kalleimmat liput urheilutapahtumaan

historian kalleimmat liput urheilu - pallomeri.net

Jenkeissä kaikki on vähän suurempaa – ja sama pätee myös lippujen hintoihin. Historian kalleimmat liput tulevat – ehkä jopa hieman yllättäen – baseballin parista.

”Ei se ole tyhmä, joka pyytää” on legendaarinen sanonta, joka sopii tämän listauksen yhteyteen kuin nokka päähän, sillä niin hirmuisista summista puhutaan.

Olisitko sinä valmis maksamaan jostakin urheilutapahtumasta yli miljoonan? Tuskinpa vain, mutta niinhän sitä sanotaan, että ne piirtävät, joilla on liitua. Näissä tapauksissa sitä liitua onkin sitten ollut jemmassa ainakin keskikokoisen lukion sadan vuoden käyttötarpeisiin.

Mainos alkaa

Historian kallein lipunhinta on maksettu baseballin MLB-ottelussa, mutta viiden kärkeen mahtuu myös niin futista, nyrkkeilyä kuin koripalloakin.

TOP5 – historian kalleimmat liput urheilussa

5. Futis: Saksa – Argentiina | MM-finaali 2014

Nämä kisat muistetaan ennen kaikkea 7-1-nöyryytyksestä, jonka Saksa tarjoili välierässä isäntämaa Brasilialle. Toki futisfanit myös muistanevat, että finaalissa Saksa kaatoi Argentiinan jatkoajan jälkeen lukemin 1-0.

Kyllähän tämä finaali kiinnosti myös katsojia siinä määrin, että lipuista pyydettiin finaalipäivänä jopa lähes 30 000 dollarin hintaa. Nämä summat pätivät tietenkin vain ”ei-niin-virallisissa” lipunmyyntikanavissa, sillä olihan matsi ollut jo hyvissä ajoin loppuunmyyty.

4. NBA: Los Angeles Lakers – Boston Celtics | Finaalisarjan Game 7 keväällä 2010

Lakersien ja Celticsin välinen finaalisarja oli kaikkien huulilla keväällä 2010. Lakersien kotimatseissa on totuttu aina näkemään Hollywood-julkkiksia, jotka pulittavat huimia summia kentän tasalla olevista paikoistaan.

Keväällä 2010 tämä homma lähti sitten täysin lapasesta ja courtside-paikoista sai seiskapelissä pulittaa jopa 110 000 dollarin hinnan.

3. Nyrkkeily: Floyd Mayweather – Conor McGregor | 2017

Vuonna 2017 urheilumaailma pääsi todistamaan erikoista tapahtumaa, kun UFC-tähti McGregor päätti haastaa Mayweatherin tämän ”omalla maaperällä”, eli nyrkkeilykehässä.

Itse ottelusta ei muodostunut mitään sen suurempaa spektaakkelia, mutta lipunmyynnistä kyllä sitäkin enemmän. Las Vegasissa sijaitsevalle T-Mobile Arenalle pääsystä sai kyseisenä iltana nimittäin pulittaa jopa 200 000 dollaria – ainakin mikäli haaveili kehän välittömässä läheisyydessä olevista paikoista.

2. NBA: Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers | Finaalisarjan Game 5  keväällä 2017

Warriors ja Cavaliers kohtasivat NBA-finaaleissa keväällä 2017 jo kolmatta kertaa peräjälkeen. Finaalisarja oli neljän ottelun jälkeen 3-1 Warriorsille, jolla mestaruus olisi katkolla seuraavassa kotiottelussa.

Tämä asetelma kiinnosti ihmisiä siinä määrin, että viidennen finaalin courtside-lipuista maksettiin jopa 130 000 dollarin hintoja. Kotiyleisön iloksi Warriors myös vei ottelun lukemin 129-120 ja pääsi sen myötä juhlimaan mestaruutta.

1. MLB: Chicago Cubs – Cleveland Indians | World Series (finaalisarja) Game 7 vuonna 2016

Moni olisi ollut valmis maksamaan lähes mitä tahansa päästäkseen katsomaan tämän ottelun, sillä Chicago Cubsilla oli mahdollisuus päättää 108 vuoden kurimus ja viedä vihdoinkin MLB:n World Series nimiinsä.

Tämän joukkue myös onnistui tekemään.

Jotkut halusivat nähdä seiskapelin jopa niin paljon, että muutamia parhaita paikkoja myytiin hurjaan 1,17 miljoonan dollarin hintaan.

Ottelun kiinnostavuudesta jotain kertoo sekin fakta, että keskimääräinen lipun hinta tähän historialliseen iltaan oli yli 2200 dollaria.

Muut TOP5-listaukset:

Historian pisimmät jääkiekko-ottelut

Eniten urallaan tienanneet urheilijat

Maailman arvokkaimmat urheiluseurat

Maailman suurimmat jalkapallostadionit

Chicago Cubs pääsi vihdoin juhlimaan World Seriesin voittoa vuonna 2016:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen MLB:n YouTubesta.