TOP3: Teemu Selänne listasi playoffs-muistonsa paremmuusjärjestykseen – Stanley Cup -voitto vasta kolmosena

Teemu Selänne Urheilugaalassa - pallomeri.net

Teemu Selänne päätti pitkän ja menestyksekkään uransa keväällä 2014. Nyt suomalaistähti kertoi NHL.comin haastattelussa uransa parhaat playoffs-muistot.

TOP3-listauksen ykköseksi valikoitui hieman ennalta-arvaamaton kohde, sillä Selänteen ikimuistoisin NHL-pudotuspeliottelu löytyy keväältä 1990 – siis ajalta ennen kuin mies edes itse pelasi taalaliigassa.

– Se oli kausi, jolloin olin katkaissut jalkani Suomessa, ja menin katsomaan Winnipegin playoffs-matsia Edmontonia vastaan. Se valkeus (whiteout, valkoisten vaatteiden meri yleisössä) oli uskomatonta. En ollut koskaan elämässäni kokenut mitään sellaista. Vaikka en ollut osa sitä jäällä, niin muistan aina, miltä se tuntui. Se energian määrä sai minut tärisemään, Selänne fiilisteli NHL:n nettisivujen mukaan.

Kyseinen ottelu oli Winnipeg Jetsin ja Edmonton Oilersin kolmas kohtaaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Mainos alkaa

Selänne pitää kokemusta tärkeänä omalle uralleenkin.

– Se ottelu oli varmasti herättävä tapahtuma minulle. Sanoinkin agentti Don Baizleylle, että kutsu eurooppalaisia pelaajiasi katsomaan pudotuspelisarjaa, edes peliä tai kahta. Takaan sinulle, että kotiin mennessään he ovat rehellisempiä kysyessään itseltään, ovatko he valmiita, Selänne kuvaili.

Stanley Cupin voitto vasta kolmantena

Toiselle sijalle Selänne nosti muisteloissaan oman ensimmäisen playoffs-ottelunsa, jossa Winnipeg Jets kohtasi keväällä 1993 Vancouver Canucksin. Selänne oli ottelussa ilmiliekeissä tehtaillen Winnipegin 5-4-voitossa hattutempun.

Vasta kolmannelta sijalta löytyy Selänteen NHL-uran kruunannut ottelu keväältä 2007, kun Anaheim Ducks kaatoi Ottawa Senatorsin lukemin 6-2 ja Selänne pääsi vihdoin juhlimaan Stanley Cupin voittoa.

Käynnissä olevan NHL-kauden jatkosta odotetaan yhä lisätietoa. Viimeisimmän infon mukaan joukkueiden harjoitusleirit alkaisivat 10. heinäkuuta ja pudotuspelit pääsisivät liikkeelle jossain kohtaa elokuussa.

Tsekkaa myös: NHL Playoffs 2020: Näin pudotuspelit pelataan – kaavio ja otteluohjelma