TOP-listaus: Tässä jalkapallon EM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssi!

jalkapallon Cristiano Ronaldon 50 nopeinta pelaajaa Cristiano Ronaldo Portugali MM-kisat / Pallomeri.net

TOP-listauksessa käsitellään tällä kertaa jalkapallon EM-kisoja! Tässä on historian parhaimmat maalintekijät jalkapallon EM-kisoissa!

Äärimmäisen tasaiselle listaukselle mahtuu tällä kertaa useampi todellinen maailmantähti. Kaiken lisäksi mukana on vielä kaksi maajoukkueiden aktiivipelaajaa, joten listausta tullaan todennäköisesti laittamaan uusiksi oikein urakalla tulevaisuudessa.

TOP-listaus – jalkapallon EM-kisojen maalipörssi:

4. Yhteensä 7 pelaajaa (6 maalia)

Nelossijalla on todellista ruuhkaa, sillä sijoituksen jakaa peräti seitsemän pelaajaa. Mukana on todellisia jalkapallolegendoja, joten lista on äärimmäisen kovaa luettavaa. Vai miltä kuulostavat nimet Zlatan Ibrahimovic, Nuno Gomes, Thierry Henry, Antoine Griezmann, Ruud van Nistelrooy, Patrick Kluivert ja Wayne Rooney.

Näistä ainoastaan yksi voi kohentaa lukemiaan tulevaisuudessa, sillä Antoine Griezmann on ainut, joka tullaan näkemään maajoukkuepaidassa. Ibrahimovic on listan toinen aktiivipelaaja, mutta ruotsalainen on jo lopettanut maajoukkueuransa, joten ilman suurempia ihmeitä pelejä Ruotsin EM-kisapaidassa ei tule kertymään lisää. Listan tehokkain pelaaja on ollut Griezmann, joka on tehnyt kuusi maalia seitsemässä pelissä.

Mainos alkaa

3. Alan Shearer (7 maalia)

Kolmannelta sijalta löytyy englantilaislegenda Alan Shearer, joka teki jalkapallon EM-kisoissa yhteensä seitsemän maalia. Shearer oli kuitenkin äärimmäisen tehokas, sillä maalit syntyivät yhdeksässä ottelussa. Se tarkoittaa sitä, että hyökkääjä tehtaili 0,78 maalia ottelua kohden, jota voidaan pitää äärettömän kovana lukemana.

1. Michel Platini & Cristiano Ronaldo (9 maalia)

Jalkapallon EM-kisat 2021 saattaa olla siinä mielessä historialliset, että turnauksen kaikkien aikojen maalipörssi menee todennäköisesti uusiksi. Portugalin Cristiano Ronaldo jakaa tällä hetkellä kärkipaikkaa yhdessä Ranskan Michel Platinin kanssa. Ronaldo on ilman loukkaantumisia ehdottomasti mukana kesän 2021 kisoissa ja mitä luultavimmin tulee heiluttamaan maaliverkkoja. EM-kisojen otteluohjelma on kuitenkin armoton Portugalille, joka sai samaan lohkoon sekä Ranskan että Saksan. Lohkon viimeinen joukkue selviää myöhemmin.

Platinin eduksi täytyy kuitenkin todeta se, että mies teki yhdeksän maalia viidessä ottelussa, kun taas Ronaldo on tarvinnut yhdeksään maaliin 21 EM-kisaottelua. Ainoastaan yhdet EM-kisat pelannut Platini onkin pelimäärään suhteutettuna selvästi tehokkain maalintekijä, sillä mies teki 1,80 maalia ottelua kohti. Platini on myös historian eniten yhdessä EM-turnauksessa maaleja tehnyt pelaaja.