Käräjäoikeus teki päätöksensä – Toni Kohonen voitti sopimusriidan, mutta joutui silti maksumieheksi

Toni Kohonen Imatran Pallo-Veikot

Manse PP ja Toni Kohonen ovat saaneet ratkaisun riidalleen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kohonen voitti, mutta jäi silti tappiolle.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa pesäpallolegenda Toni Kohosen ja Manse PP edustus ry:n välisessä riita-asiassa työsopimuksen irtisanomisesta.

Kohonen voitti riidan sikäli, että Manse PP velvoitettiin maksamaan Kohoselle korvauksena työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 13 500 euroa viivästyskorkoineen 30.4.2023 alkaen. Lisäksi Mansen on maksettava Kohoselle lomakorvausta 1 800 euroa viivästyskorkoineen.

Mainos alkaa:

Toisaalta käräjäoikeus katsoi, että työsopimus oli yksivuotinen, kuten kirjalliseen sopimukseen oli kirjattu. Osapuolilla oli asiasta eri näkemys. Kohosen mukaan sopimuksen kesto oli 2+2 vuotta, Mansen mukaan puolestaan 1+2 vuotta.

Kohonen kuitenkin velvoitetaan puolestaan maksamaan Manselle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista käräjäoikeudessa 36 053 euroa viivästyskorkoineen 23.3.2024 alkaen, joten hän jää nimellisestä voitostaan huolimatta riidassa maksumieheksi.

Aamulehden mukaan Manse tarjosi maaliskuussa 2023 Kohoselle sovintona kuuden kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen ennen kuin työsopimus on päätetty. Valmisteluistunnossa seura tarjosi vielä 40 000 euron korvausta, mikä vastasi Kohosen kahdeksan kuukauden palkkaa.

Kohonen vaati Manse PP edustus ry:ltä maksamattomia palkkoja kahdelta kaudelta, alkaen 30.4.2023. Tämä tekee vuosilomakorvausvaatimuksineen 92 340 euroa. Lisäksi Kohonen vaati mainehaitasta 18 000 euroa, odotusajan palkkana 900 euroa ja asian hoitamisesta aiheutuneita oikeudenkäyntikuluja. Kuluja oli kertynyt joulukuun puoliväliin mennessä jo yli 19 000 euroa. Näin ollen Kohosen vaatimukset tekivät yhteensä yli 120 000 euroa. Manse vastusti korvausvaatimusta määrältään ja perusteeltaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tsekkaa myös: Kiusallista! – Mark Zuckerberg seisoi tyhjän panttina UFC-tapahtumassa


Pelaajat:
Joukkueet: