Video: HPK:n Tommi Tikka sai neljän ottelun pelikiellon tuomarin kampittamisesta

Tommi Tikka HPK / Pallomeri.net

HPK:n hyökkääjä Tommi Tikka tuomittiin neljän ottelun pelikieltoon, kun kolaroi tuomarin kanssa täysin vahingolta näyttäneessä tilanteessa.

HPK:n Tommi Tikka kampitti päätuomari Jari Leppäalhon perjantaina 15. lokakuuta pelatun Kärpät-HPK -ottelun toisessa erässä. Hän ei saanut tilanteesta rangaistusta itse pelissä, mutta Liiga tiedotti seuraavana päivänä, että Tikka on asetettu väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi.

Käsittely saatiin pakettiin tiistaina ja Liigan kurinpitodelegaatio pamautti Tikalle peräti neljän ottelun pelikiellon tilanteesta, joka tv-kuvien perusteella näyttää täydeltä vahingolta.

Mainos alkaa:

Liiga näki toisin. Kurinpitopäätöksen mukaan Tikan teko oli tarkoituksellinen ja siksi tekoa pidettiin moitittavana, joten kova tuomio tuli delegaation mielestä kyseeseen.

Päätös on kuitenkin hieman sekavaa luettavaa, sillä vaikka Tikan teko oli tarkoituksellinen, niin delegaation mielestä Tikka ei yrittänyt vahingoittaa tuomaria.

Päätöksen logiikkaa on kuitenkin hieman hankala seurata, sillä aluksi listattaessa rangaistuksen perusteita vihjataan, että teko nähtiin tarkoituksellisena, koska Tikka oli 12 sekuntia aiemmin vapautunut jäähyltä, jonka Leppäalho hänelle antoi ja jota Tikka päätöksen mukaan “protestoi voimakkaasti”. Eli toisin sanoen Tikan siis ilmeisesti nähtiin ainakin jollain tasolla kostaneen Leppäalholle tämän antaman rangaistuksen. Päätöksessä ei tosin tätä puolta avata alun tiivistelmässä mukana ollutta mainintaa lukuun ottamatta.

HPK:n Tommi Tikka sai tästä tilanteesta peräti neljän ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Kiekkokauden omituisin jäähy? – Matthew Tkachukin huima suoritus johti kaksiminuuttiseen


Joukkueet: