Video: HPK:n Tommi Tikka kaatoi tuomarin pelin tuoksinassa – asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon

Tommi Tikka HPK / Pallomeri.net

Liigassa nähtiin erikoinen törmäystilanne, jonka seurauksena HPK:n hyökkääjä Tommi Tikka asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon.

Perjantain Liiga-kierroksella pelatun Kärpät-HPK -ottelun toisessa erässä nähtiin tilanne, joka on johtanut jälkipyykkiin. Kyseessä oli tilanne, jossa kiekkokamppailuun menossa ollut HPK:n Tommi Tikka kaatoi kaikesta päätellen täysin vahingossa päätuomari Jari Leppäalhon.

Leppäalho oli tilanteessa selkäpäin Tikkaan ja potkaisi juuri ennen Tikan saapumista itseään enemmän irti laidasta ja näin ollen suoraan Tikan luistelulinjalle.

Kiekon liikettä seurannut Tikka ohitti Leppäalhon, mutta hänen vasen luistimensa kopsahti Leppäalhon oikeaan jalkaan takaapäin. Leppäalho menetti tasapainonsa ja lopulta kaatui jäähän, mutta nousi heti ylös, eikä tuominnut tilanteesta rangaistusta.

Lauantaina Liiga kuitenkin ilmaisi, että Tikka nähtiin tilanteessa syyllisenä. Sarja näet tiedotti, että Tikka on asetettu tilanteen johdosta väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi, minkä vuoksi hän missasi ainakin lauantain Kärpät-vierasottelun.

HPK:n Tommi Tikka kaataa vahingossa päätuomari Jari Leppäalhon ja sai pelikiellon:

Katso myös: Video: Liigassa käsittämätön osuma – Jukurit-veskari jäi kiinni maaliverkkoon, Ilves nautiskeli tyhjiin


Joukkueet: