Topi Raitanen olympiafinaaliin! – Sara Kuivisto puolestaan täräytti SE:n

tokion olympialaiset sara kuivisto topi raitanen senni salminen kristiina mäkelä ella junnila - pallomeri.net

Topi Raitanen ja Sara Kuivisto olivat loistavassa iskussa, kun Tokion olympialaisten yleisurheilun tapahtumat alkoivat perjantaina.

Ensin kehiin pääsi Raitanen 3000 metrin estejuoksun alkuerissä. Raitasen komea kiri nosti hänet juoksun kakkoseksi, mikä avasi paikan tiistain olympiafinaaliin. Samalla syntyi myös oma kauden paras aika 8.19,17, joka jää 2,6 sekuntia miehen ennätyksestä.

Raitanen nappasi kovia päänahkoja, sillä ulos finaalista jäi muiden muassa juniorien maailmanmestari, kenialainen Leonard Kipkemoi Bett.

Tämän jälkeen oli ohjelmassa naisten 800 metrin alkuerät. Sara Kuivisto ei kuvia kumarrellut vaan nappasi itselleen välieräpaikan. Kuiviston juoksema aika 2.00,15 on myös uusi Suomen ennätys. Kuivisto jäi erässään neljänneksi, mutta aika riitti kevyesti viemään hänet välieriin.

– Tuttuun tyyliini maltoin pitää pääni, enkä hätääntynyt, vaikka jäin yhdessä vaiheessa pussiin. Ehkä juoksutin itseäni kaarteen reunoilla liikaa, mutta kun tunsin itseni vahvaksi, niin ajattelin vaan painaa menemään, Kuivisto sanaili alkuerän jälkeen.

Välierät ovat ohjelmassa lauantaina.

Tsekkaa myös: Suomalaisten ohjelma Tokion olympialaisissa


Pelaajat: ,