Huhuille vahvistus – Tokion olympialaiset siirtyvät vuodelle 2021

Tokion olympialaiset jalkapallon em-kisat koronavirus tokion olympialaisten yleisurheilijat - pallomeri.net

Viime päivinä velloneille huhuille saatiin vahvistus. Tokion olympialaiset tullaan siirtämään ensi vuoden kesään Japanin valtiojohdon pyynnöstä.

Tokion kesäolympialaiset tullaan perumaan. Asian vahvisti medialle Japanin pääministeri Shinzo Abe. Päätös syntyi Japanin valtion ja Kansainvälisen Olympiakomitean hätäkokouksessa, jossa Abe virallisesti pyysi KOK:ta lykkäämään olympialaisia.

Englantilaisen Sky Sports Newsin toimittaja Sarah Dawkins kertoo Twitter-tilillään, että KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach oli täysin samaa mieltä Aben kanssa. Olympialaiset siirretään ensi vuoden kesälle

KOK toivoi viimeiseen asti, että kisat oltaisiin saatu käynnistettyä suunnitelmien mukaisesti heinäkuun 24. päivänä ja perumispäätöksen kanssa viivästeltiin, koska KOK:n johdon mukaan aikaa kisojen alkuun oli vielä niin paljon, että päätös tuntui hätiköidyltä etenkin kun koronavirus on Japanissa saatu kontrollin.

Mainos alkaa

Päätöstä vauhditti vitkastelun aiheuttama kritiikkivyöry niin Japanin valtion kuin KOK:nkin suuntaan. Sekä Australia että Kanada ehtivät jo ilmoitta, etteivät tule lähettämään joukkuetta kisoihin.

Nämä käänteet saivat päättäjät vihdoin vakuuttumaan siitä, mikä vallitsevassa tilanteessa olisi ainoa oikea päätös ja päätös siirrosta saatin vastahakoisesti aikaan.

Tsekkaa myös: Yle: Jari Kurri ei tyrmää ajatusta Jokereiden paluusta KHL:n pudotuspeleihin