Video: Olympialaisten karatefinaali sai hämmästyttävän ratkaisun – tyrmätty karateka voitti kultaa

Tokio 75kg karatefinaali / Pallomeri.net

Tokion Olympialaisten miesten yli 75-kiloisten sarjan karatefinaali sai odottamattoman päätöksen, kun tyrmätty karateka voittikin kultaa.

Tokion Olympilaisten miesten yli 75-kiloisten sarjan karatefinaali sai suorastaan hämmästyttävän ja ottelutapahtumiin nähden täysin päinvastaisen ratkaisun.

Saudi-Arabian Tareg Hamedi, joka johti finaaliottelua selvästi, jysäytti upean tyrmäyspotkun vastustajansa Iranin Sajad Ganjzadehin päähän. Hamedin vasemman jalan potku osui niin voimakkaasti Ganjzadehia koteloon, että hänen valonsa sammuivat oitiis ja hän lysähti selälleen kanveesiin.

Sen sijaan että Hamedi olisi julistettu voittajaksi, hänet diskattiin ja tyrmätty Ganjzadeh voittikin kultaa. Hamedi diskattiin niin sanotulla ”hansokulla”, mikä tarkoittaa, että Hamedi rikkoi sääntöjä.

Karatessa ottelijoiden ei tule yrittää vahingoittaa vastustajaansa, joten Hamedin potku arvioitiin liian kovaksi ja siten vahingoitusyritykseksi.

Ganjzadeh kuuli voittaneensa vasta tovia myöhemmin, kun hän oli vironnut tyrmäyksen jälkeen.

– Minua harmittaa, että finaalin ratkaisu nähtiin tällä tavalla, Ganjzadeh sanoi medioille.

Hamedi puolestaan poistui areenalta syvästi pettyneenä, mutta ei kuitenkaan protestoinut päätöstä sen kummemmin.

– Jos kysytte minulta, olenko samaa mieltä, en tietenkään ole, koska rakastan kultamitalia. Olen kuitenkin tyytyväinen esitykseeni ja hyväksyn tuomarien päätöksen. Minulla ei ole vastalauseita, Hamedi kertoi.

75-kiloisten sarjan karatefinaali ratkesi dramaattisesti, kun tyrmätty Sajad Ganjzahed tuomittiin voittajaksi:

Katso myös: Video: Hurjaa rytinää olympiapyöräilyssä – kilpailijat ajoivat toisten yli rajussa ketjukolarissa