Albanialaistoimittaja teki kyseenalaisen eleen Serbian fanien edessä – UEFA vei kisapassin välittömästi

Arlind Sadiku vs UEFA

Albanialainen toimittaja Arlind Sadiku sai oudon päähänpiston kesken suoran lähetyksen ja UEFA perui hänen akkreditointinsa heti.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on puuttunut tapaukseen, missä albanialaistoimittaja Arlind Sadiku teki hyvin kyseenalaisen eleen. Sadiku teki raporttia suorassa tv-lähetyksessä, kun hän yhtäkkiä päätti tehdä niin sanotun kaksipäisen kotkaeleen Serbian fanien suuntaan.

Kaksipäinen kotka on Albanian kansallinen symboli. Sen käyttö on ollut tulenarka asia, sillä se on nähty myös Serbian symbolina. Sadiku on Kosovon albaaneja ja aihe on ollut erityisesti heidän kohdallaan tikunnokassa. Serbialla ja Kosovolla kun on hyvin sotaisa historia, eikä Serbia ole tunnustanut vuonna 2008 itsenäiseksi valtioksi julistautunutta Kosovoa missään vaiheessa.

Mainos alkaa:

Samasta aiheesta nousi kohu myös vuoden 2018 MM-kisoissa, kun Sveitsin Xherdan Shaqiri ja Granit Xhaka tekivät kaksipäiseen kotkaan liittyvän tuuletuksen. Shaqiri ja Xhaka ovat molemmat myös Kosovon albaaneja. He saivat tempustaan tuhansien eurojen sakot.

Myös Sadiku sai seurauksia teostaan. UEFA ei ole sallinut minkäänlaisia poliittisia kannanottoja järjestämiensä tapahtumien yhteydessä, joten veti Sadikun akkreditoinnin heti takaisin ja hän menetti kisapassinsa sekä siten työskentelylupansa kisoissa. Sadiku kertoi UEFA:n ratkaisusta tunteikkaasti Facebook-tilillään.

Toimittaja Arlind Sadiku teki kaksipäisen kotkan Serbian fanien edessä ja menetti työskentelylupansa:

Katso myös: Huikea reaktio – Turkin TV:n selostaja Özkan Öztürk otti ilon irti Arda Gülerin unelmamaalista