Huuhkajien kapteeni Tim Sparv teki kovan kannanoton Qatarin MM-kisoista – ”Olisimme ehkä jopa voineet pelastaa ihmishenkiä”

Tim Sparv Huuhkajat
Kuva: Getty Images

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv teki arvokkaan ulostulon The Players’ Tribune -sivustolla, jossa julkaistiin miehen englanninkielinen kirjoitus.

Qatarin MM-kisat ovat saaneet valtavasti kritisointia, sillä stadioneita rakentamassa olleet työmiehet ovat joutuneet työskentelemään täysin mahdottomissa olosuhteissa. Rakennustyöt ovatkin vaatineet tuhansien ihmisten hengen.

Kuitenkin jalkapallopiireissä on ollut turnauksen suhteen melko hiljainen ilmapiiri, sillä kannanottoja ei juurikaan ole esimerkiksi jalkapalloliitoilta tai pelaajilta nähty. Nyt Huuhkajien kapteeni Tim Sparv rikkoi hiljaisuuden omalta osaltaan, kun keskikenttäpelaajan kirjoitus julkaistaan Players’ Tribune -sivustolla.

Mainos alkaa

– Viimeiset kaksi ja puoli vuotta ovat olleet minulle henkilökohtainen matka oppiakseni lisää Qatarin tilanteesta. En ole asiantuntija, mutta Suomen maajoukkueen kapteenina tiedän, että saatan pian pelata stadioneilla, jotka ovat maksaneet työntekijöille hengen, Sparv sanoo kirjoituksessaan.

”Olisimme ehkä jopa voineet pelastaa ihmishenkiä”

Sparv harmittelee kirjoituksessa sitä, että ei ollut aikaisemmin perillä siitä, mitä Qatarissa todella tapahtui. Huuhkajat-kapteeni heräsi kunnolla tilanteeseen vuonna 2019, kun Riku Riski kieltäytyi matkustamasta maajoukkueen leirille Qatariin.

– Henkilökohtaisesti nukuin vuosien ajan. Asia muuttui vuonna 2019, kun olimme menossa harjoitusleirille maajoukkueen kanssa Qatariin. Yksi pelaajistamme, Riku Riski, kieltäytyi tulemasta mukaan eettisten syiden vuoksi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuulin kenenkään kieltäytyvän sen takia. Olin yllättänyt, mutta tiesin, että Riku on hyvä kaveri. Hän on itse asiassa nyt joukkuekaverini HJK:ssa. Aloin miettimään tämän jälkeen, että mikä minulta on mennyt ohi, Sparv kirjoittaa.

Sparv miettiikin, että olisiko asioita voinut muuttaa, mikäli jalkapallomaailma olisi herännyt tilanteeseen jo vuosia sitten.

– Tiedän, että kirjoitan tätä artikkelia monta vuotta liian myöhään. Ajattelen yhä, olisimmeko voineet huomata tämän viisi vuotta sitten? Ehkä olisimme voineet muuttaa joitakin tehdyistä päätöksistä ja parantaa työläisten oloja. Olisimme ehkä jopa voineet pelastaa ihmishenkiä, Sparv toteaa kirjoituksessaan.

Kokonaisuudessaan Sparvin upean kirjoituksen voit lukea TÄSTÄ LINKISTÄ!


Pelaajat: