Erikoinen tilastofakta kummittelee MM-kisojen pilkkukisoissa

Jalkapallon MM-kisat Pilkkukisoissa - pallomeri.net

UEFA:n teettämän tutkimuksen mukaan ensimmäisenä laukova joukkue nappaa pilkkukisoissa voiton noin 60 prosentin todennäköisyydellä.

Tästä syystä UEFA:n alaisissa kisoissa onkin alettu käyttää niin sanottua ABBA-systeemiä, eli aloittava joukkue laukoo kerran, minkä jälkeen mennään kahden vedon sykleissä per joukkue – aivan kuten syöttövuorot jaetaan tenniksen tie-break-ratkaisussakin.

Jalkapallon MM-kisoissa käytössä on kuitenkin perinteinen vuorotellen laukominen. HS kertoo mielenkiintoisesta faktasta, joka sotii todennäköisyyksiä vastaan, sillä MM-kisojen neljässä rangaistuspotkuihin venyneessä ottelussa toisena laukonut joukkue on aina poistunut voittajana.

Mainos alkaa

Viimeisin pilkkukisa nähtiin sunnuntain puolivälierässä Venäjän ja Kroatian välillä. Kroatian kapteeni Luka Modric ei kuitenkaan todennäköisyyksistä välittänyt, tai sitten hän oli katsellut samojen kisojen aiempien pilkkukisojen tilastoja, sillä Modric voitti arvonnan, mutta valitsi jälkimmäisen vetovuoron.

Tämä myös kannatti, sillä jo Venäjän ensimmäinen laukoja, Fedor Smolov, epäonnistui yrityksessään ja Kroatia eteni lopulta välieriin.

Kroatia kohtaa keskiviikkona pelattavassa välierässä Englannin. Tiistaina vastakkain asettuvat Ranska ja Belgia. Molemmat ottelut alkavat klo 21:00.