Tiistain SuperMoniveto: Pata korisee Oulussa

Tiistain SuperMoniveto: Pata korisee Oulussa

Musta 8. -vihjepalsta ottaa tälle viikolle aivan erityylisen haasteen tarttuessaan tiistaiseen neljän kohteen Supermonivetoon. Osa kohteista vaikuttaa ennakkoon selkeiltä, kun taas esimerkiksi ykköskohteen epävireiset Blues ja JYP voivat tarjota melkoista viihdettä pelimielessä.

Ensimmäisessä kohteessa kohtaavat tosiaan yllä mainitut Blues ja JYP. Molempien joukkueiden viime ottelut ovat olleet aika heikkoja. JYP on päästänyt selkeästi tavanomaista enemmän maaleja. Eric Perrinin lähtö on varsinkin alkukaudesta kirpaissut ehkä odotettua pahemmin. Vaikka Perrin ei ole enää mikään huippuluokan starba, mutta selkeän pelillisen moottorin katoaminen on kadottanut punaista lankaa hurrikaani-paitojen pelistä.

Blues on niin ikään ollut kaukana parhaastaan alkukaudella. Erityisesti maalivahtipeli ja hyökkäyspään taitovaje Kim Hirshovitsin takana ovat sinipaitojen suurimmat huolenaiheet. Myöskin seurajohdon ja Jyrkin Ahon väleissä on huhuttu olevan skismaa. Joukkueet ovat ennakkoon suhteellisen tasaiset. Kotietu on Bluesille vain marginaalinen etu penkkirivien ammottaessa tyhjyyttään Barona-areenalla. Runsas rastitus on paikallaan ykköskohteessa.

Kakkoskohde on mainio sauma koittaa säästää merkkejä muihin kohteisiin Kärppien kaapiessa jäätä Porin Ässillä. Ässien joukkueen rakennus on pahasti pielessä tai se on lähinnä ajateltu playoff-kiekkoon ja näennäiseen pullisteluun. Taitovaje on todella ammottava, kun taas tappelukinkereissä joukkue olisi Liigan vahvimpia. Maalaisjärjellä voi päätellä kumpi ominaisuus kantaa nyky-Liigassa pidemmälle.

Kärpät sen sijaan jatkaa Liigan eliitissä. Vanhaan malliin joukkue hakee syksyn vielä parasta teräänsä ja kompuroi satunnaisesti, mutta kotiyleisönsä edessä Ässien yllätyssaumat tuntuvat mitättömiltä. Kärppien materiaali on entistä kotimaisempi ja nälkäisempi ja joukkueen motivointi on Lauri Marjamäelle helpompaa syksynkin synkille illoille. Kärpät on ottelun selkeä suosikki ja sen voitto voi revetä isoksikin.

Kolmoskohteessa TPS saa vieraakseen KalPan. TPS on aloittanut kautensa vähintään kohtuullisesti Ari-Pekka Selinin komennuksessa. Voittoja on napsahdellut tasaiseen tahtiin ja joukkue vaikuttaa määrätietoiselta ja ikinuoresta Tomi Kalliosta alkaen joukkueesta paistaa pitkästä aikaa tekemisen meininki.

KalPa luottaa tuttuihin Pekka Virran teeseihin ja pitää tässäkin pelissä kiekkoa enemmän kuin kotijoukkue, mutta pelkkä kiekonhallinta sinänsä ei aina tuo toivottua tulosta. Isännät ovat suosikkeja, mutta täysin varmana sen voittoa ei voi pitää.

Viimeisessä kohteessa Tappara kohtaa hiljattain Niko Hovisella vahvistuneen Pelicansin. Tapparalla on ollut alkukaudesta vielä jonkinlaisia käynnistymisvaikeuksia, vaikka Patrik Laineen ja Arttu Ilomäen tehovire onkin ollut yksi ilonaiheista. Joukkue on kuitenkin hävinnyt yllättäen pari kertaa pelin johdettuaan sitä, mikä ei ole tyypillistä Kirvesrinnoille. Maalissa Tomi Karhunen on ollut ok, mutta ei mikään Juha Metsolan tapainen taikuri, ainakaan toistaiseksi. Aihioita parempaan on kuitenkin selkeästi olemassa ja Tappara petrannee peliään kauden edetessä.

Pelicans sai viikolla todellisen ilouutisen Niko Hovisen liityttyä ryhmään. Hovinen ei ole vielä parhaassa iskussaan, mutta huippuiskussaan kova tekijä SM-liigaan. Janne Juvonen saa tehdä kovan duunin mikäli haluaa syrjäyttää ”papin” veräjänvartijan paikalta loukkaantumishuilin jälkeen. Pelicans on muutoin vielä hakenut muotoaan, mutta yllätysvalmiudet hapuilevan Tapparan kaatamiseen ovat olemassa. Tähän kohteeseen sopii sama luonnehdinta kuin edelliseen eli isännät ovat suosikkeja, mutta vieraiden aliarviointi voi kostautua.

SUPERMONIVETO 7:

BLUES 2,3,4 – JYP 2,3

KÄRPÄT 4,5,6 – ÄSSÄT 1

TPS 3,4 – KALPA 2,3

TAPPARA 3,4 – PELICANS 1,3

Järjestelmän hinta 14,40 €

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut