Todellinen yllätyspaukku – suomalaisliikemies Thomas Zilliacus on tehnyt tarjouksen Manchester Unitedista

Manchester United Thomas Zilliacus

Suomalainen liikemies Thomas Zilliacus tiedottaa tehneensä tarjouksen valioliigajätti Manchester Unitedin ostamisesta.

Suomalainen yritysjohtaja Thomas Zilliacus tiedottaa tehneensä ostotarjouksen Valioliigan suurseura Manchester Unitedista. Zilliacusin mukaan seuran nykyinen markkina-arvo on alle 3,9 miljardia dollaria eli noin 3,6 miljardia euroa. Hän kertoo tiedotteessaan jättäneensä tarjouksen XXI Century Capital -sijoitusyhtiön kautta. Hän omistaa yrityksen yhtiönsä kautta.

– Kaikkien urheiluseurojen pitää lopulta kuulua sen kannattajille. Nykyinen kehitys, jossa miljardöörisheikit ja oligarkit valtaavat seuroja ja pitävät niitä henkilökohtaisina leikkikenttinään, ei ole tervettä, Zilliacus sanoo tiedotteessa.

Zilliacusin tavoitteena on ostaa seura puoliksi kannattajien kanssa. Hänen yrityksensä rahoittaisi puolen summasta ja toinen puoli koostuisi kannattajien osuudesta.

Manchester Unitedin nykyinen omistaja, yhdysvaltalainen Glazerin perhe, on kertonut seuran olevan myynnissä. Zlliacuksen lisäksi esimerkiksi brittiläinen miljardööri Jim Ratcliffe ja qatarilainen pankkiiri Sheikh Jassim ovat tehneet omat tarjouksensa seurasta.

Tsekkaa myös: Täysin älytön triplatorjunta – Bröndbyn Mads Hermansen torjui rankkarin ja kaksi jatkopalloa


Joukkueet: