Therese Johaug täysin ylivoimainen paluukisassaan – ”I’m back”

Therese johaug hiihto doping / Pallomeri.net
Therese johaug hiihto doping / Pallomeri.net

Norjan Therese Johaug teki huiman paluun kilpaladuille, kun hiihtotähti paineli täysin ylivoimaiseen voittoon Beitostölenin 10 kilometrin kilpailussa.

Johaug on pari viime vuotta kärsinyt kilpailukiellosta, kun nainen kärähti kielletyistä aineista vuoden 2016 loppupuolella. Nyt tuo panna on kuitenkin ohi ja norjalaistähti pääsee tekemään paluun kilpailuihin.

Startti kauteen oli ainakin vähintäänkin vakuuttava, sillä Johaug paineli kilpakumppaninsa hiljaiseksi ja täräytti hirmuisen voittoajan 10 kilometrin kilpailussa. Mukana oli koko Norjan parhaimmisto, mutta kukaan ei pystynyt haastamaan Johaugia. Kilpailukiellosta vapautunut naishiihtäjä otti ilon irti myös maalissa.

– Woo-hoo, I’m back, kaikui Johaugin huuto VG:n mukaan.

Mainos alkaa

Toiseksi sijoittunut Ingvild Flugstad Östberg hävisi Johaugille peräti 23,9 sekuntia, kun taas kolmanneksi tullut Kari Öyre Slind hävisi jo lähes minuutin.

Heidi Weng ei puolestaan pysynyt lainkaan kyydissä, sillä nainen hävisi 27 sekuntia jo ensimmäisten 2,2 kilometrin aikana. Maalissa ero oli kasvanut jo lähes kahteen minuuttiin.