The Hockey News: Leijonat jää World Cupin viimeiselle sijalle

Leijonat Leijonien joukkue Karjala-turnaus - Pallomeri.net

Kiekkoraamatuksikin tituleerattu The Hockey News on arvioinut World Cupin joukkueet, eikä teksti todellakaan ole ruusuista luettavaa Leijonat-näkökulmasta. Asiasta kertoi Yle Urheilu.

The Hockey News arvioi, että Leijonat tulee sijoittumaan koko turnauksen viimeiseksi, jopa Euroopan yhdistelmäjoukkueen ja Tshekin jälkeen.

Kiekkoraamattu aloittaa analyysin Leijonien puolustuspelaamisesta, joka ei sentään saa aivan totaalista lyttäystä.

Mainos alkaa:

– Puolustus ei ole hyvä, mutta ainakaan se ei ole World Cupin huonoin. Rasmus Ristolainen tulee saamaan jättiminuutit eikä Game Score (tilasto-ohjelma) pidä hänestä laukaustilaston takia, analyysi alkaa.

Hyökkäyspelaaminen saa puolestaan sapiskaa oikein olan takaa. Yle Urheilun suomennos tekstistä kuuluu näin:

– Suurin ongelma on hyökkäyksessä, jossa ei ole syvyyttä tai huippulahjakkuutta. Aleskander (kirjoitusvirhe The Hockey Newsin) Barkov on fantastinen, kuten joukkuetoveri Jussi Jokinen, mutta he eivät ole yhtä hyviä kuin muiden joukkueiden kärkihyökkääjät. Sen jälkeen onkin harmaata eikä kumpikaan kaksikosta edes saa eniten jääaikaa.

– Jostain syystä Valtteri Filppula on saanut kaksi ja puoli minuuttia enemmän peliaikaa ottelua kohden kuin Barkov. Toiseksi paras maalintekijä viime kaudella oli Leo Komarov 19 osumalla. Ryhmässä on yksi 20 maalin tekijä. Mukana on myös Lauri Korpikoski, joka saattaa olla yksi NHL:n huonoimmista pelaajista, tästä turnauksesta puhumattakaan.

Maalivaahtipelikään ei The Hockey Newsissa aiheuta hurraa-huutoja.

– Maalivahtipeli on joko erittäin vahvaa tai erittäin heikkoa riippuen, kuka ykkösvahdiksi valitaan. Pekka Rinne on vahvin ehdokas ja hän olisi väärä valinta.

Koko turnauksen voittajaksi The Hockey News arvioi Kanadan, jonka voitolle annetaan 38 prosentin todennäköisyys, ja finaalipaikalle yli 50 prosentin mahdollisuus. Suomen voiton todennäköisyydeksi tuli noin kaksi prosenttia.

Asiasta suomeksi kertoi Yle Urheilu. Pääset Ylen alkuperäiseen juttuun suoraan TÄSTÄ LINKISTÄ.