The Athletic: NHL-faneilta tyly tuomio – Florida Panthersia ei moni jäisi kaipaamaan

Aleksander Barkov Florida Panthers NHL - Pallomeri.net

Pohjois-amerikkalainen urheilusivusto toteutti NHL:ää seuraavien lukijoidensa keskuudessa kyselyn, jonka tulokset olivat varsin mielenkiintoiset.

Urheilusivusto The Athletic teetti kyselyn NHL-faneille, jonka mielenkiintoisin osio oli faneille esitetty kysymys siitä, minkä seuran he olisivat valmiita siirtämään toiseen kaupunkiin tai poistamaan liigasta ylipäätään.

Ehdokkaita luulisi olevan muutama, sillä muutama seura tuntuu olevan aina vuorollaan enemmän tai vähemmän sekaisin, mutta kyselyssä löydettiin selvä ”suosikki”.

Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers olisi vankan enemmistön mielestä se seura, jonka olisi syytä astella lankulle ensimmäisenä. Peräti 40,1% kyselyyn vastanneista tulisi helposti toimeen ilman panttereita. Kisalle löyty myös selkeä hopeamitalisti, sillä jatkuvaan käymistilaan ajautunut Arizona Coyotes keräsi 22,5% annetuista äänistä.

Mainos alkaa

Asiaa pistää perspektiiviin se, että äänestyksessä ei ollut pakko valita mitään seuraa. Tämä vaihtoehto sai kannatusta 14% verran ja oli kolmanneksi suosituin vaihtoehto. Neljänneksi ”nousi” melko usein negatiivisessa valossa viihtyvä Ottawa Senators, jonka siivu äänestyspotista oli 7,1% suuruinen. Tämän jälkeen ei yksikään seura saalistanut yli 1,7% äänistä.

Fanit olivat melko yksimielisiä myös muutaman muun seikan suhteen. Kyselyyn osallistuneet fanit jakavat selvästi pelaajien mielipiteen siitä, että  NHL:n playoff-formaatti pitäisi muuttaa vanhaan konferenssin sisäiseen muotoon, jossa konferenssin paras kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen, toiseksi sijoittunut seitsemännen ja niin edelleen. 65,5% faneista kallistui tämän yksinkertaisemman formaatin puolelle.

Tappelut ovat yksi NHL:n ikuisuuskysymys. The Athletic päätti muotoilla kysymyksen lukijoilleen hieman diplomaattisemmin ja kysyi pitäisikö tappeluista antaa suora ulosajo, jonka sivusto näkisi tehokkaimpana keinona karsia tappelut pois. Peräti 73,7% kyselyyn vastanneista NHL-seuraajista oli ideaa vastaan, joka siis on tulkittavissa niin, että suuri osa katsojista näkee tappeluille paikan NHL-peleissä.

Mielenkiintoinen kohta kyselyssä oli myös kysymys pelaajien osallistumisesta olympialaisiin. Yllättävää ei ollut se, että valtava enemmistö oli sitä mieltä, että NHL-pelaajat kuuluvat olympialaisiin, vaan se, että jopa 10,6% oli ideaa vastaan, vaikka pelaajille teetetyn kyselyn mukaan 99% pelaajista haluaisi olla mukana kisoissa.

Tsekkaa myös: Olympialaiset 2022: Tässä lohkot jääkiekkoon – Leijonat kohtaa Ruotsin heti kättelyssä


Joukkueet: