Teppo Numminen tänään 50 vuotta – tässä legendaariset Torinon kyyneleet

teppo numminen torinon olympiafinaali 2006 olympiafinaalista10 vuotta pallomeri.net
teppo numminen torinon olympiafinaali 2006 olympiafinaalista10 vuotta pallomeri.net

Suomalainen jääkiekkolegenda Teppo Numminen täyttää tänään tiistaina 50 vuotta. Hyvää syntymäpäivää ajattoman tyylikkäälle puolustajaikonille!

Tampereen Tapparan kasvatti pelasi NHL:ssä kaksi vuosikymmentä Winnipeg Jetsin, Phienix Coyotesin, Dallas Starsin ja Buffalo Sabresin paidoissa. NHL-runkosarjamatseja kertyi kunnioitettavat 1372 ja tehoja syntyi 117+520=637. Coyotes on jäädyttänyt Nummisen pelinumeron 27.

Suomen maajoukkueessa Numminen pelasi yhteensä 102 ottelua ja saavutti kolme olympiamitalia. Suomen jääkiekkomuseo on aateloinut Nummisen Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 202. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista – ellei parhaana – suomalaisista puolustajista

Mainos alkaa

Myös toinen suomalainen kiekkolegenda, Teemu Selänne, täyttää tänään vuosia. Teukka on pari vuotta Teppoa nuorempi veijari. Selänteen uutinen TÄSTÄ.

Teppo Numminen ja Torinon kyyneleet ovat osa suomalaista urheiluhistoriaa

Tässä alla on videonpätkä Torinon talviolympialaisista. Suomi on juuri hävinnyt Ruotsille jääkiekon olympiafinaalissa ja haastattelussa on lohduton, aito, upea ja tyylikäs Numminen.

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!