Jatkoaika: Telia teki miljoonatappiot Liiga-sopimuksella – tavoittelee jopa 5,3 miljoonan euron korvausta

Justin Danforth lukko liigan tähdistökentällinen telia liiga - pallomeri.net

Telia-konserni tiedottaa ensimmäisen vuosineljänneksen raportissaan, että Liigan tv-oikeuksisista koitui tappiota kauden keskeytyksen vuoksi.

Jatkoaika uutisoi, että Telia arvioi Liiga-kauden ennenaikaisen päättymisen tuoneen yhtiön tulokseen 3,6 miljoonan euron negatiivisen vaikutuksen ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Kun kausi päättyi ennenaikaisesti, ei yhtiö luonnollisesti voinut laskuttaa omia tilaajiaan pudotuspelien osalta.

Lisäksi Telia joutui kirjanpitosäännösten mukaisesti tekemään 5,3 miljoonan euron alaskirjauksen Suomen TV ja media -liiketoiminnan segmenttiinsä, mikä käytännössä siis Telian osalta tarkoittaa Liigan tv-sopimusta.

Kuitenkin yhtiö uskoo ensimmäisen vuosineljänneksen raportissaan, että se pystyy saamaan niin Liigalta kuin muilta urheiluoikeuksia hallinnoivilta tahoilta saman suuruiset korvaukset kuin mitä nyt ilmoitetut negatiiviset vaikutukset sen tulokseen ovat.

Mainos alkaa

Tämä tarkoittaisi Telian luottavan siihen, että Liiga pulittaa korvauksina tai palautuksina samansuuruisen summan kuin mitä Telia joutii kirjaamaan alas, eli 5,3 miljoonaa euroa.

− Kaikki sopimukset tv-oikeuksia koskien ovat hieman erilaisia. Joissain niistä meillä on selvä polku, miten saamme korvauksen peruutuksista. Joissain se on taas epäselvää, jolloin meidän pitää keskustella ja neuvotella asiasta. Joissain tapauksissa, joissa se on selvästi määritelty, emme välttämättä saa yhtä paljon takaisin. Emme kommentoi minkään yksittäisen sopimuksen osalta tilannetta tämän tarkemmin, Telia-konsernin toimitusjohtaja Christian Luiga kertoi Jatkoajalle.

Lue myös: Jonne Virtanen hermostui uutisoinnista – latasi toimittajalle suorat sanat: ”TURPA KIINNI”