JYPin Teemu Suhonen sai 6 ottelun pelikiellon – ottelun aikana tuomio vain kaksiminuuttinen estämisestä

Teemu Suhonen JYP pelikielto - Pallomeri.net

JYPin Teemu Suhonen on saanut pikän pelikiellon lauantaina Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa nähdyn tilanteen seurauksena.

Ottelun päätöserää oli takana seitsemisen minuuttia, kun Ilveksen Matias Mäntykivi oli luistelemassa punaviivan tuntumassa kohti omaa aluetta ja Suhonen leikkasi hänen luistelulinjalleen taklaten Mäntykiveä pimeästä kulmasta suoraan päähän.

Ottelun tuomaristo antoi Suhoselle kaksiminuuttisen estämisestä, mutta tapaus eteni kurinpidon käsittelyyn. Kurinpitoelin katsoikin taklauksen astetta rumemmaksi, sillä Suhoselle mätkäistiin peräti 6 ottelun pelikielto.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että kyse on sääntöjen vastaisesta päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka täyttää myös estämisen tunnusmerkistön. Edelleen kurinpitodelegaatio toteaa, että kiekottomaan pelaajaan sivusuunnasta kohdistuva taklaus, joka osuu päähän, on teko, jolla Suhonen piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa, Liigan kurinpidon tiedotteessa todetaan.

Liigan nykylinjauksen mukaan selkeästä päähän kohdistuneesta taklauksesta tuomitaan 5 ottelun pelikielto, jota voidaan vielä tapauskohtaisesti koventaa – kuten nyt Suhosen kohdalla.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteessa tapahtuu Suhosen suorittama taklaus kiekottomaan vastustajaan, jossa kontakti kohdistuu pelaajan päähän. Taklaus tulee yllättäen sivusuunnasta, ja lisäksi taklaus aiheuttaa vastustajan loukkaantumisen.

Kurinpidon käsittelyssä oli myös TPS:n Arttu Ilomäen taklaus/törmäys, josta ei kuitenkaan pelikieltoa langetettu.

Tästä tilanteesta Teemu Suhonen sai pelikieltonsa:

Mikäli video ei syystä tai toisesta näy laitteellasi, voit katsoa sen myös Liigan Twitterissä.


Pelaajat:
Joukkueet: