Teemu Selänne avautui HS:lle Jokerit-kuviosta – “Meillä oli halli valmiina, valmentaja päätettynä ja kaikki sovittuina”

Jokereiden Teemu Selänne NHL - pallomeri.net

Teemu Selänne avasi Helsingin Sanomille sanaisen arkkunsa hänen vetämänsä yhtiön Jokerit-hankkeen kaatumisesta.

Jokereiden ostamista tavoitelleeseen Naurava Narri Oy:hyn kuuluva Teemu Selänne avautui Helsingin Sanomien haastattelussa pieleen menneestä kuviosta, joka on saanut viime aikoina laajaa julkisuutta. Selänne ei edes yrittänyt peittää pettymystään asioiden saamasta käänteestä.

Selänteen mukaan Jokerit ry, joka omistaa tuotemerkin nimeltä Jokerit, oli innostunut hankkeesta, kunnes kaikki kariutui neuvotteluissa Jari Kurrin omistaman Jokerit Hockey Club oy:n kanssa. Kurrin yhtiö piti hallussaan tuotemerkkiä pitkällä sopimuksella. Kaiken lisäksi Kurri pääsi eroon osuudestaan Jokereista myymällä sen Joel Harkimolle, joka kertoi saaneensa sijoittajan taakseen paljastamatta tämän nimeä.

– Otimme varmaan viisikymmentä kertaa yhteyttä Jokerien yhdistykseen. Meillä oli suunnitelma, jolla saataisiin Jarin kanssa kapula vaihdettua tosi nätisti, Selänne sanoi HS:lle.

Nauravan Narrin suunnitelmat sisälsivät peliareenan, A-nuorista huolehtimisen ja muut velvoitteet, joita liigalisenssiin liittyy. Alun perin Nauravan Narrin vaatimuksena oli, ettei seuraan jää mitään KHL-siteitä ja Selänteen sekä yhtiön puheenjohtajan Keijo Säilynojan mukaan se kuulosti hyvältä ja välttämättömältä.

Kaikki kääntyi nopeasti, kun yhdistys ilmoitti, että neuvotteluja olisi käytävä Kurrin kanssa. Kurri edellytti edustusjoukkueen ja A-nuorten lisäksi Jokerien nykyisen lomautetun toimistohenkilökunnan palkkaamista uudelleen polkaistavaan liigaseuraan. Lisäksi vastuisiin olisi kuulunut kuntosalitarvikkeita, pelivarusteita sekä fanituotteita.

Selänne ja Säilynoja sanovat, että tämä vaatimus oli liikaa ja olisi heidän mielestään ollut este liigalisenssin saamiselle. Koko tämän paketin kokonaiskulut olisivat nousseet yli puoleen miljoonaan euroon.

– Me sanottiin, että nyt loppuu tämä pelleily, Selänne kertoi.

Tämän jälkeen Naurava Narri vetäytyi sivuun hankkeesta ja lähetti asiasta tiedotteen.

“Jarille jäi p***a käteen”

Nauravan Narrin vedettyä hankkeensa jäihin, sai Säilynoja erikoisen puhelun, kun Joel Harkimo kertoi ostaneensa Jokerit mutta ei paljastanut rahoittajaansa. Eikä hänen nimeään Selänne tai Säilynoja tiedä vieläkään.

– Jarille tuli paniikki, ja hän oli löytänyt Jollen (Harkimo), joka halusi minut ja Keken (Säilynoja) mukaan, Selänne sanoi.

Säilynoja ja Selänne ovat saaneet sen käsityksen, ettei uuden Jokerien taustalla saa olla kumpikaan kahdesta nimestä Harkimo tai Kurri. Entinen Jokerien omistaja Harry Harkimo ei sanojensa mukaan ole mukana, mutta Harkimoon liittyvä punainen vaate koskee myös Joelia.

– Jarille jäi p***a käteen. Ja totta kai ymmärrän, että hän halusi omansa pois, Selänne totesi.

Selänne kertoo HS:lle, kuinka Liigaan palaavaan Jokereihin olisi palautettu 1990-luvun menestysvuosien henki, ilmapiiri ja tunnelma. Vanhat legendat olisivat saaneet roolin tulla mukaan, mutta olisivat myös halutessaan osallistuneet rahallisesti oman maksukykynsä mukaan.

– Mun osuus olisi ollut isompi kuin monella muulla, mutta kaikki olisi otettu mukaan, jotka olisivat halunneet tulla, Selänne avasi yhtiön rahoituskuvioita.

Selänne kertoo lehdelle, ettei ole pitkään aikaan ollut mistään näin innostunut kuin Jokerien palauttamisesta Liigaan.

– Pantiin oma työpanoksemme tähän joka päivä neljän kuukauden ajan. Meillä oli halli valmiina, valmentaja päätettynä ja kaikki muut sovittuina, Selänne paljasti.

HS:n jutussa myös paljastettiin, että kyseessä oli Helsingin jäähalli. Selänne myös korosti haastattelussa, että heidän suunnitelmansa oli rakennettu rahoituksesta lähtien urheilulliseen puoleen ja ollut kestävä pohja liigalisenssin hakemiselle, joka pitää olla valmiina lokakuun lopussa.

– Se harmittaa, että joku toinen taho tulee, ja kun Jolle esitteli meille omaansa hän oli täysin valmistautumaton. Sanoin Jollelle, että tapahtui juuri niin kuin ei saa tehdä. Meidän ei tarvitsisi olla yksi Hjallis, joka päättää kaikesta, vaan tasa-arvoinen ryhmä, Selänne sanoi.

– Se mitä haluttaisiin, että he saisivat sellaisen paketin kasaan, ettei Jokerit kärsisi, mutta nyt niin ei ole käymässä, Selänne totesi lytäten Harkimon vetämän hankkeen.

Tsekkaa myös: Myrskyn silmässä ollut Susanna Tapani palasi näyttävästi MM-kisoihin – kynäili Japanin puolustuksen aivan solmuun


Pelaajat:
Joukkueet: