TPS tarjosi Teemu Selänteelle ja Jari Kurrille megasopimuksia vuonna 1991 – Hjallis tuli väliin ”vähän humalassa”

Teemu Selänne Jari Kurri TPS Jokerit SM-liiga - pallomeri.net

Teemu Selänteen uusi kirja paljastaa vuodelta 1991 mielenkiintoisen sopimuskuvion, jossa TPS yritti kaapata riveihinsä niin Selännettä kuin Jari Kurriakin.

Turkulaisseura oli dominoinut SM-liigaa, sillä se oli napannut mestaruuden kolmesti putkeen: 1989, 1990 sekä 1991.

Viimeisimmän mestaruuden jälkeen seura yritti todellista kaappausta, sillä se halusi uuden, uljaan hallinsa vetonauloiksi Jari Kurrin sekä Teemu Selänteen. Hannu Ansas (TPS:n puheenjohtaja), Jyrki Santala (toimitusjohtaja) ja Hannu Jortikka (päävalmentaja) ryhtyivät toimeen ennen kevään 1991 MM-kisoja.

– Ansas pyysi minua TPS:n sviittiin ja tarjosi yli miljoona markkaa vuoden sopimuksesta. Olin pökerryksissä. Se oli järjetön summa rahaa, Selänne muistelee englanninkielisessä elämäkerrassa Teemu Selänne: My Life (Triumph Books).

Uusi tarjous saapui kesken MM-kisojen.

– Matti Väisänen tuli yhden pelin jälkeen tapaamaan minua ja Jaria (Kurri) ja kertoi, että TPS maksaa miljoona markkaa meille molemmille jos teemme heti sopimuksen. Emme kuitenkaan halunneet tehdä päätöstä niin nopeasti, Selänne kertoo kirjassaan.

Hjallis vei voiton

Kisojen jälkeen Winnipeg Jetsin GM Mike Smith matkusti Helsinkiin ja tarjosi Selänteelle 4-vuotista sopimusta, mutta Selänne ei tarjoukselle kuitenkaan lämmennyt.

Juuri Jokerit hallintaansa ottanut Hjallis Harkimo halusi pitää tähtipelaajan joukkueensa riveissä kuitenkin lähes hinnalla millä hyvänsä. Neuvotteluissa hän käytti apunaan myös Selänteen ystäviä, Ismo Syvähuokoa, Keijo Säilynojaa ja Waltteri Immosta.

– Olimme ravintola Kaarle XII:ssa ja vähän humalassa, kun Harkimo sanoi, että saisin kesäksi moottoripyörän ja auton – minkä tahansa auton – jos jään Jokereihin. Säilynoja ja Immonen olivat kertoneet hänelle, että sellaiset lelut voisivat murtaa jään, Selänne kertoo kirjassa.

– Kerroin haluavani Mitsubishi Galant VR-4:n, sen ajan kovimman ralliauton. Hän nyökkäsi hyväksyvänsä asian.

Selänne sai autonsa, minkä lisäksi Jokerit maksoi nuorelle tähdelle 1,3 miljoonaa markkaa kaudesta. Loppu onkin sitten historiaa.

Teemu Selänne: My Life -kirjan ”paljastuksista” uutisoi IL.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Vuoden 1991 MM-kisabiisi feat. Selänne & kumppanit


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,