Klassikkovideo: Teemu Selänne lyö pöytään uuden tulokasennätyksen ja ikimuistoisen tuuletuksen

Teemu Selänne Winnipeg Jets 1993 / Pallomeri.net

27 vuotta sitten varhain aamulla Suomen aikaa Teemu Selänne teki jotain käsittämätöntä rikkoessaan NHL:n tulokkaiden yhden kauden maaliennätyksen.

Suomessa elettiin maaliskuun kolmannen päivän ensimmäisiä tunteja vuonna 1993, kun Teemu Selänne teki maagista jääkiekkohistoriaa. NHL-uransa 64. ottelussa Selänne teki tulokaskautensa 54. maalin. Maali oli hattutempun viimeinen silaus ja se syntyi Quebec Nordiquesin verkkoon Selänteen edustaman Winnipeg Jetsin kotihallissa.

Selänteelle sattui harvinainen kolmen pelin maaliton jakso hieman ennen Quebec-ottelua, jonka johdosta maalitahti näytti hiipuvan juuri ikävästi niin, että ennätysmaali näytti todennäköisesti syntyvän vieraskentällä. 47 maalin kohdalla Winnipegillä oli siis kaksi kotipeliä, joiden jälkeen joukkue lähtisi neljän pelin mittaiselle vieraskiertueelle.

Selänne oli kuitenkin selvästi päättänyt juhlia ennätystä kotiyleisön kanssa. Helmikuun 28. päivänä hän paukutti neljä maalia Minnesota North Starsin verkkoon ja kun paria iltaa myöhemmin Selänne teki toisen maalinsa Quebecin verkkoon toisen erän lopulla, oli hallissa sähköä enemmän kuin koskaan.

Kolmatta erää oli pelattu 9:16, kun Selänne ohitti Quebecin Adam Footen, hukkasi hieman kiekkoa, mutta kurottamalla nosti sen yli vastaan rynnineen Quebec-veskari Stephane Fisetin.

Kiekko pomppi maaliin ja uusi ennätys oli tosiasia! Selänne juhli maalia ikimuistoisesti heittämällä toisen hanskansa korkealle ilmaan ja ampumalla sen alas. Tämän jälkeen jäällä alkoivat ennätysseremoniat, jotka ilmeisesti veivät Winnipegin pelistä terän, sillä Quebec latoi viimeiseen seitsemään minuuttiin neljä maalia ja voitti pelin maalein 7-4.

Selänteen maalinälkä ei ennätyksestä huolimatta hiipunut mihinkään. Pikemminkin päin vastoin, sillä Selänne mätki viimeiseen 20 runkosarjaotteluun aivan poskettomat 22 maalia, joten vielä 27 vuotta myöhemminkin NHL:n tulokkaiden maaliennätys on huikeat 76 maalia.

Sitten kukaan ei ole käynyt edes lähellä Selänteen lukemia. Ainoastaan Alexander Ovechkin on kaudella 2005-2006 puhkonut edes 50 maalin haamurajan.

Teemu Selänne rikkoo Mike Bossyn tulokasennätyksen:

Katso myös: Video: Leon Draisaitl hirmuvireessä – summasi tehot 4+1


Pelaajat:
Joukkueet: