Teemu Pukki teki valintansa – uusi seura on MLS:n Minnesota United

Teemu Pukki Minnesota United

Huuhkajien ykköstähti Teemu Pukki on valinnut uuden seuransa. Pukki siirtyy Pohjois-Amerikan MLS:n Minnesota Unitediin.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Teemu Pukki siirtyy Pohjois-Amerikan MLS-sarjaan. Uusi seura Minnesota United tiedotti Pukin kanssa tekemästään sopimuksesta tiistaina. Pukin sopimus kestää kesäkuuhun 2025 asti ja se sisältää seuran option, joka kattaisi joulukuuhun 2025.

Pukkia ehdittiin viemään siirtohuhuissa MLS-seuraan useamman viikon ajan. Minnesotan paikallisjulkaisut ja jalkapallosarjan siirtotoimittajat kertoivat viikko sitten juuri Minnesota Unitedin tehneen sopimustarjouksen Pukille.

MLS-sarjan seuroilla on käytössään palkkakatto. Siitä voidaan kuitenkin poiketa niin kutsutulla designated player -sopimuksella. Kyseisen pelaajan koko sopimuksen arvoa ei lasketa palkkakattoon. DP-pelaajia voi jokaisella seuralla olla maksimissaan kolme.

DP-palkkakattosääntö tunnetaan myös lempinimellään Beckham-sääntö, sillä se luotiin vuonna 2007 sarjaan siirtyneen englantilaistähti David Beckhamin mukaan.

Yhdysvaltalaismediat vihjailivat aiemmin, että Minnesota United hankkisi Pukin DP-säännön turvin, sillä seuran on kerrottu olevan luopumassa paraguaylaishyökkääjästään Luis Amarillasta, joka vie yhden DP-pelaajan paikan. Minnesota vahvistaa tiedotteessaan, että Pukki siirtyy seuraan nimenomaan DP-säännöllä.

Teemu Pukki siirtyy Minnesota Unitedin riveihin:

Tsekkaa myös: Käsittämätöntä touhua – Nigerian päävalmentajan kohtalosta päätetään puhelinäänestyksellä


Pelaajat:
Joukkueet: