Geneven Teemu Hartikainen loukkaantui karmivasti – luistin osui korvaan, jäälle vuosi valtavasti verta

Teemu Hartikainen Geneve-Servette

Sveitsin liigassa nähtiin tiistaina dramaattinen hetki, kun Geneven Teemu Hartikainen loukkaantui pelottavalla tavalla.

Geneve-Servetten Teemu Hartikaisen osalta National Leaguen ottelu Lausannea vastaan tiistai-iltana päättyi karulla tavalla loukkaantumiseen. Hartikainen sai Lausannen Christian Djoosin luistimesta vaarallisen osuman päähänsä ottelun avauserässä.

Sikäli onnettomuudessa oli onnea, että luistin osui Hartikaista “vain” korvaan, eikä esimerkiksi kurkkuun. Tilanne oli kuitenkin hyvin dramaattinen, sillä korvaan tullut haava alkoi vuotaa välittömästi vuolaasti verta jäälle.

Hartikainen pääsi omin avuin koppiin ja huoltohenkilökunta oli nopeasti paikalla tyrehdyttämässä verenvuotoa.

Hartikainen myöntää MTV:n haastattelussa, että ehti pelätä jo pahinta.

– Olin sokissa veren määrästä, kun en tiennyt, että missä kohdassa haava on. Katsoin vain, että verta tulee nyt todella paljon. Ajattelin, että se haava on jossain tuolla oikeanpuolen korvan tai kaulan alueella. Se oli tuossa se shokeeraavin hetki, kun ei tiennyt, että oliko luistin osunut kaulan alueella. Sitten kun näin, että se on pelkästään korvassa, saatoin vähän rauhoittua, Hartikainen totesi MTV:lle.

Hartikainen myöntää, että pelottava turma herätti paljon ajatuksia omista tavoista.

– Sitä ajatteli, että tässä on tullut pelattua niin pitkään, ettei mitään kaulasuojaa tarvitse. Sitten kun tuollainen kolahti omalle kohdalle, niin sitä alkoi miettiä, että minkä takia ei voi laittaa yhtä varustetta lisää, kun se ei vaikuta millään tavalla. Totta kai tuollainen pyöri heti mielessä. Omaa tyhmyyttä ja hölmöyttä, kun riskeeraa tuollaisten asioiden kanssa. Ehdin jo testata tuossa muutamaa kaulasuojaa. Otan sellaisen ehdottomasti käyttöön. Tuo oli itselle hyvä pysähdys sen suhteen, että mitä voi tapahtua, jos luistin sattuu osumaan väärään kohtaan, Hartikainen pohti.

Teemu Hartikainen loukkaantuu verisesti, kun vastustajan luistin osuu häntä korvaan:

Katso myös: Hämmentävä tuomio SHL:ssä – Malte Strömwall antoi vastataklauksen ja lensi suihkuun


Pelaajat:
Joukkueet: