Tass: Jääkiekon olympiakullan voi voittaa häviämällä pudotuspeleissä?

Pekingin olympialaiset jääkiekon ohjelma miehet leijonat olympiakullan - pallomeri.net

Uutistoimisto Tass väittää lähteisiinsä vedoten, että jääkiekon olympiakullan voi teoriassa voittaa häviämällä pudotuspeleissä.

Venäjän valtion uutistoimisto Tass uutisoi perjantaina sisäpiirilähteeseensä vedoten, että jääkiekon olympiaturnaukset järjestävä Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF olisi tehnyt mielenkiintoisen suunnitelman sen varalle, että korona iskee myös Pekingin kisoihin.

Tassin tietojen mukaan olympialaisten alkulohkossa joukkue luovuttaa ottelun, mikäli se ei saa minimimäärää pelaajia kokoon. Yksittäisissä otteluissa olympialaisissa tämä määrä olisi 13 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Lisäksi Tass löi tiskiin kovan väitteen siitä, ettei yhtäkään pudotuspeliottelua peruttaisi koronan takia.

– Pudotuspeleissä järjestäjät eivät halua perua otteluita ja jos joukkue ei voi pelata, paras joukkue edellisestä vaiheesta otetaan tilalle, Tassin lähde totesi.

Äärimmilleen vietynä tämä tarkoittaisi siis sitä, että jääkiekon olympiakultaa on mahdollista voittaa, vaikka joukkue häviäisi yhden tai useammankin pudotuspeliottelun.

IIHF:n hallituksen suomalaisjäsen Heikki Hietanen ei vahvistanut Tassin tietoja asiasta Suomessa ensimmäisenä uutisoineelle Iltalehdelle.

– Tilanne voi olla monimutkainen, jos verrataan vaikka alle 20-vuotiaiden kisoihin. IIHF:n kilpailukomitea tutkii eri vaihtoehtoja ja tekee myöhemmin ehdotuksen, miten sellaisissa tilanteissa toimitaan. Mitään päätöksiä ei ole tehty, Hietanen kommentoi.

Tsekkaa myös: NHL-tuomari otti karusti osumaa – Montreal-pakki huitaisi vahingossa säkeille