Tapparan koronasekoilulla rajut seuraukset – iso yhteistyökumppani purkaa sopimuksen

Tuukka Mäntylä Tappara tapparan - pallomeri.net

Tapparan toimet ovat olleet jo useamman päivän otsikoissa, sillä seura rikkoi älyttömällä tavalla karanteeni- ja eristyssääntöjä.

Tappara on keskellä skandaalia eikä ihme, sillä seura treenautti kahta koronatartunnan saanutta U20-pelaajaa Hakametsässä. Seura jäi tästä nopeasti kiinni ja Tampereen kaupunki sulki jäähallin, jotta tilat päästään desinfioimaan.

Tilanteesta on käynnissä myös poliisitutkinta, sillä koronatartunnan saaneiden pelaajien olisi pitänyt olla eristyksessä. Treenit rikkovatkin räikeästi eristyssääntöjä sekä tartuntalakia. Koronapositiivisten pelaajien harjoituksista vastannut urheilujohtaja Jukka Rautakorpi sai kirjallisen varoituksen seuralta.

Mainos alkaa

Nyt soppa on saanut uuden käänteen, sillä Tapparan iso yhteistyökumppani Terveystalo on ilmoittanut purkavansa yhteistyösopimuksen.

– Terveystalon tehtävänä on taistella terveemmän elämän puolesta. Samaa pyrkimystä edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme. Tapparan toiminta koronapositiivisten nuorten harjoittelun mahdollistamiseksi on ollut paitsi tartuntalain vastaista, myös ristiriidassa Terveystalon arvojen ja tavoitteiden kanssa, Terveystalon tiedotteessa todetaan.

Seuraukset tuskin tulevat jäämään vielä tähän, sillä myös Liiga on käynnistänyt oman kurinpitoprosessin tapauksesta.


Joukkueet: