Tapparan hylätty maali kuumensi tunteet – tuomarivastaava avasi päätöstä MTV:lle

Tapparan

Tapparan Valtteri Kemiläinen laukoi kiekon KalPan maaliin aivan pelin loppuhetkillä, mutta osuma päädyttiin hylkäämään.

Tappara kohtasi kotikaukalossaan KalPan Liigan välierien kolmannessa osaottelussa. Kuopiolaiset onnistuivat nappaamaan 1-2-vierasvoiton ja kavensivat välieräsarjan voitot 2-1:een.

Tappara sai kiekon KalPan reppuun muutama sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Valtteri Kemiläisen toimitus viivalta upposi verkon perukoille. Tuomari levitti kuitenkin välittömästi kätensä, sillä Veli-Matti Savinainen seisoi KalPan maalivahdin alueella.

Mainos alkaa:

Savinainen päätyi alun perin KalPan maalivahdin alueelle kuopiolaisten Jesper Mattilan tönäisyn seurauksena, mutta Tapparan konkarihyökkääjä ei yrittänyt poistua alueelta riittävän aktiivisesti. Ottelussa paikan päällä ollut rotuomarivalmentaja Sami Seppälä avasi tuomareiden ratkaisua MTV:lle:

– Tuomareiden näkemys, mihin he perustivat päätöksensä jäällä ja uudestaan tilannehuoneen kanssa käydyn perkuun jälkeen, oli se, että Savinainen ei pyrkinyt riittävän aktiivisesti pois maalivahdin alueelta. Savinaisen olisi pitänyt pyrkiä aktiivisemmin pois sieltä. Tuo on tietysti tuomareiden näkemys, sillä mennään eteenpäin.

Ottelusarjan toisessa pelissä nähtiin niin ikään mielipiteitä jakanut tuomio, kun KalPan maali hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi.

Tapparan osuma hylätään videotarkistuksen jälkeen:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Häijy temppu meni tuomareilta ohi – Filip Kral huitoi Ville Koivusta kulkusille


Joukkueet: ,