Tappara treenautti koronapositiivisia U20-pelaajia tyhjässä hallissa – tapauksesta tehty rikosilmoituksia

liiga jääkiekko pelaajayhdistyksen puheenjohtaja jari kostiainen tappara - pallomeri.net

Tappara jäi kiinni kahden koronapositiivisen U20-pelaajan treenauttamisesta. Asiasta on tehty kaksi rikosilmoitusta.

Tappara tiedotti tiistai-iltana, että seurassa on rikottu karanteenimääräyksiä. Tappara vahvisti kahden koronatartunnan saaneen seuran U20-joukkueen pelaajan rikkoneen määräyksiä ja käyneen harjoittelemassa Hakametsän kolmoshallissa.

Pelaajat eivät menneet harjoittelemaan omin päin, vaan taustalla oli Tapparan urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorven ohjeistus. Hän myös otti seuran tiedotteen mukaan täyden vastuun tapahtumista.

Mainos alkaa

Tiistaina spekuloitiin laajalti, että Tapparan toimet rikkoisivat tartuntatautilakia. Rikoskomisario Arto Partanen vahvisti MTV:n haastattelussa, että tapauksesta on tehty tässä vaiheessa kaksi rikosilmoitusta.

– Nyt lähdemme selvittämään, onko tässä syytä epäillä rikosta, Partanen kommentoi.

Tapparan tiedotteen mukaan taustayhtiö Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro tai yhtiön hallitus eivät olleet tietoisia koronapositiivisten pelaajien luvattomasta harjoittelusta jäähallissa.

– Urheilujohto oli tutkinut asiaa ja katsonut, että turvallisin tapa harjoitella jollain tavalla olisi tyhjän harjoitushallin käyttö. Tämä käytäntö oli kuitenkin vastoin karanteenimääräyksiä, mikä myös ymmärrettiin nopeasti harjoitusten jälkeen. Kyseisiä harjoituksia ei tämän jälkeen ole enää tapahtunut, eikä tapahdu, tiedotteessa todettiin.

Tsekkaa myös: Vaasan kaupunki saapui hätiin – Sport saa tukipaketista ison siivun


Joukkueet: