Tappara ja Kärpät kohtaavat Hakametsässä – kumpi vie pidemmän korren?

vetovihjeet liiga-vihjeet veikkausvihjeet Liiga Sebastian Aho vetovihjeet Telia KHL-vihjeet Medvescak Zagreb kanada-suomi / Pallomeri.net

Liiga-finaalit lyötiin käyntiin keskiviikkona Oulussa, kun Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara ottivat yhteen ensimmäisessä finaaliottelussa. Molemmat joukkueet pelasivat pitkät seitsemän ottelun sarjat välierissä, mutta se ei kuitenkaan näkynyt kummankaan joukkueen pelissä. Nyt ottelusarja siirtyy Hakametsään ja perjantain ottelusta on varmasti luvassa yhtä tasaväkinen kuin keskiviikon kamppailusta.

Keskiviikkona Raksilassa nähtiin varsin vaiherikas kamppailu, kun ottelu eteni aina jatkoajalle saakka. Kärpät siirtyi ottelussa 1-0-johtoon heti ottelun avauserän alussa, kun Joonas Kemppainen niittasi jo kevään yhdeksännen osumansa. Tappara tuli kuitenkin rinnalle ja ohi Josh Greenin sekä Pekka Jormakan maaleilla. Oululaiset eivät kuitenkaan antaneet periksi ja Mika Pyörälä pääsi värkkäämään ylivoimalla ottelun tasoihin 2-2:een. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja ottelu eteni aina jatkoajalle saakka. Jatkoajalla Tapparan sankariksi nousi puolustaja Teemu Aalto, jonka viivakuti löysi tiensä verkkoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Näin ollen Tappara onnistui ryöstämään kotiedun itselleen heti ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa.

Oulun Kärpät menetti kotiedun heti ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa ja nyt joukkue janoaa sitä varmasti takaisin. Kärppien kolmosketju, jonka muodostavat Julius Junttila, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi on ollut oikeastaan ainoa hyökkäysketju, joka on oululaisilta pelannut hyvällä tasolla läpi pudotuspelit. Kemppainen on mättänyt 13 pelissä peräti 9 täysosumaa, kun runkosarjan 59 kamppailussa mies onnistui maalinteossa 11 kertaa.

Kärppien ulkomaalaisavut ovat olleet silkkaa paperia toistaiseksi. Ivan Huml harhailee 29 ottelun maalittomassa putkessa, Lukas Kaspar istuskelee “Life Is Porno”-lippis päässä poppareilla vuorotellen Patrick Davisin kanssa ja puolustuksen ulkomaalaishankinnoista tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Kärppien seitsemän ulkomaalaisapua on tehnyt pudotuspeleissä yhteensä 27 tehopistettä, kun pelkästään kaksikolta Kemppainen-Donskoi löytyy yhteensä 35 tehopistettä.

Tappara on puolestaan ollut vakuuttava ja joukkue nousi 3-1-tappioasemasta 4-3-voittoon ottelusarjassa Lukkoa vastaan. Heti perään joukkue kaivoi myös todella ison voiton Raksilasta ja nyt kotiedun napannut, itseluottamusta paljon omaava ryhmä, lähteekin lyömään ottelusarjaa 2-0-lukemiin. Tappara on ollut Hakametsässä todella vaikea vastus kaikille ja viimeisen 15 ottelun aikana se on hävinnyt kotonaan vain kolme ottelua.

Tamperelaisten rosterista löytyy paljon leveyttä ja Tapparan pelaajista peräti 11 pelaajaa on yltänyt toistaiseksi vähintään kuuteen tehopisteeseen tänä keväänä, kun Kärpillä vastaava lukema on kahdeksan pelaajaa, vaikka joukkue takoikin suuret maalimäärät JYP:n verkkoon välierissä. Tapparan maalilla Juha Metsola on ollut vakuuttava ja torjunut neljä voittoa putkeen.

Kärpät tulee varmasti perjantain otteluun kovalla sykkeellä, mutta Tappara on erittäin vahva kotijoukkue. Odotettavissa on jälleen erittäin tasainen kamppailu ja jos Kai Suikkanen löytyy hallilta niin tasapelin mahdollisuuttakaan ei voida sulkea pois.