Video: Tapparan hylätty maali puhuttaa – Liigan erotuomaripomo IS:lle: ”Mielestäni tämä oli hyvä maali”

Tappara hylätty maali erotuomaripomo Rönnin kommentit / Pallomeri.net

Tapparalta hylätty maali herätti voimakasta keskustelua ja nyt erotuomaripomo Jyri Rönn heitti lisää vettä myllyyn IS:n haastattelussa.

Lukko pudotti Tapparan pronssiotteluun voittamalla Tampereella maanantai-iltana pelatun 4. välieräottelun maalein 1-0 ja voittamalla koko ottelusarjan voitoin 3-1.

Ottelu herätti kuitenkin voimakasta keskustelua Tapparalta hylätyn maalin myötä. Tappara sai kiekon ohi Lukon Lassi Lehtisen, mutta maali hylättiin, koska hyökkääjä Patrik Virta astui Lehtisen mailan lavan päälle ja ajautui myös osittain maalivahdin alueelle.

Mainos alkaa

Hylkäyspäätös nostatti valtavan myrskyn ja nyt kiukaalle saatiin lisää löylyä, kun Liigan erotuomaripomo Jyri Rönn antoi mielipiteensä tilanteesta Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei sitä voi sanoa varmaksi, että Tapparan pelaajan tahaton kontakti Lukon maalivahtiin vaikutti maalin syntymiseen. Yksi perusperiaatteistamme on, että ”50/50”-tilanteissa maali voittaa. Kiekko kimpoaa kahdesta pelaajasta ja mielestäni maalivahti menettää yhteyden kiekkoon. Siksi kontaktilla ei välttämättä ollut merkitystä. Minun mielestäni tämä oli hyvä maali, Rönn totesi IS:lle.

Rönn ei kuitenkaan tarkoittanut heittää suojattejaan susille, vaan korosti tilanteen tulkinnavaraisuutta.

– Maalivahdin häirintätilanteissa joudutaan aina käyttämään tulkintaa, olivatpa säännöt millaisia tahansa. Tuomareilla on tällaisissa tilanteissa tulkintavalta. Minä näen tämän kyseisen tilanteen eri tavalla, Rönn kommentoi.

– Kysymys on siitä, vaikuttaako kontakti maalivahdin vapaaseen liikkumiseen ja kykyyn puolustaa maaliaan torjuntatilanteessa. Jos vaikuttaa, niin maali pitää hylätä. Tätä rajapintaa tuomarit tulkitsivat videotarkastuksessa. Heidän mielestään kontakti vaikutti maalivahdin työskentelyyn. Sitä tuskin kukaan pystyy satavarmasti sanomaan, olisiko maalivahti pystynyt torjumaan tilanteen ilman kontaktia, Rönn lisäsi.

Erotuomaripomo Jyri Rönn olisi hyväksynyt tämän Tapparan maalin, jäällä olevat tuomarit eivät:

Katso myös: Video: TPS-selostaja sekosi täysin jatkoaikamaalista – ”Työni on välittää kuulijoille tunne sieltä kaukalosta”


Joukkueet: