Tappara on CHL:n mestari! – Kristian Tanus taituroi upean avausmaalin finaaliin

Kristian Tanus Tappara CHL mestari - Pallomeri.met

Tappara on CHL:n mestari vuosimallia 2022-2023. Tämä varmistui lauantaina, kun kirvesrinnat kaatoi Ruotsissa pelatussa finaalissa Luleån lukemin 2-3.

Avauserässä Tappara hyppäsi välittömästi kuskin paikalle ja kotijoukkue oli hätää kärsimässä. Tamperelaisjoukkueen hallinta toi myös tulosta, kun ensin Kristian Tanus osui huimalla suorituksella ja sivalsi rannelaukauksen verkon perukoille. Tämän jälkeen Niko Ojamäki niittasi oman rannarinsa ja lukemat olivat 2-0.

Toisessa erässä peli selvästi tasoittui ja Luleå oli jopa hallitsevampi osapuoli Tapparan passivoiduttua. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Mainos alkaa:

Päätöserä alkoi suomalaisjoukkueen kannalta mahtavasti, kun Jori Lehterä tuikkasi Luleå-puolustajan mailan kautta kiekon sisään ja lukemat olivat 3-0.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Luleå sai hurjan kirin aikaiseksi ja onnistui tekemään kaksi maalia, mutta tasoihin asti momentum ei riittänyt ruosalaisia kantamaan, joten Tappara vei voiton lukemin 3-2.

Nykyistä CHL:ää on pelattu vuodesta 2014 lähtien ja ainoa mestaruuden ennen Tapparaa napannut Liiga-joukkue on JYP, joka oli Euroopan valtias vuonna 2018. Tappara pelasi myös viime kaudella finaalissa, mutta tuolloin Rögle oli parempi.

Menestynein joukkue CHL:ssä on Frölunda, jolla on peräti neljä mestaruutta (2016, 2017, 2019, 2020).

Myös palkintorahaa on jaossa noin 3,5 miljoonan euron verran ja mestari-Tapparan kassaan tästä kilahtaa 720 000 euroa.

Kristian Tanus iski näyttävän avasumaalin CHL-finaaliin:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen myös Tapparan Twitterissä.

Pelaajat:
Joukkueet: