Tanskan valmentaja liikuttuneena tiedotustilaisuudessa – avasi päätöstä jatkaa peliä

Kasper Hjulmand tanskan päävalmentaja - pallomeri.net

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand saapui myöhään lauantaina tiedotustilaisuuteen, jossa hän kertoi illan tapahtumista.

Ottelusta ja illasta ylipäätään muodostui koko jalkapalloilevalle maailmalle todella raskas, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui avauspuoliajan lopulla kentän pintaan ja häntä elvytettiin pitkään.

Tuoreimmat tiedot sairaalasta kuitenkin onneksi kertovat, että Eriksenin tila on vakaa.

Mainos alkaa

– Christian on yksi parhaista pelaajista, mutta hän on vielä parempi ihminen, itkuinen Hjulmand sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Tämä oli erittäin rankka ilta, ja meitä kaikkia muistutettiin siitä, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä. Sitä ovat tärkeät ihmissuhteet ja ihmiset, jotka ovat meitä lähellä. Sitä ovat perheemme ja ystävämme.

Hjulmandin mukaan Tanskan joukkue sai valita, haluaako se jatkaa peliä jo lauantai-iltana, vai olisiko peli pelattu loppuun vasta sunnuntaina puolilta päivin.

– Sunnuntaina pelaaminen olisi ollut täysin kestämätöntä pelaajille.

Hjulmand totesi myös, ettei UEFAn taholta ollut tullut painostusta jatkaa peliä lauantain puolella, mutta pelaajille nähty ratkaisu oli ”vähemmän kestämätöntä”.

Suomen valmentaja Markku Kanerva puolestaan totesi ottelun jälkeen, että Huuhkajien joukkue kunnioitti asiassa Tanskan päätöstä.

Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen kertoi, että pelaajat ovat olleet puhelinyhteydessä Erikseniin, ja tähtihyökkääjän tila on tällä hetkellä olosuhteisiin nähden hyvä. Boesen sanoi myös, että Eriksen oli pystynyt puhumaan jo ambulanssissa matkalla sairaalaan.