C-lohko ratkesi täysin älyttömällä tavalla – Slovenian apuvalmentajan saama varoitus nosti Tanskan kakkoseksi

Tanskan sijoitus

EM-kisojen C-lohkon loppujärjestys ratkesi mielettömällä tavalla, kun Slovenian apuvalmentajan saama varoitus nosti Tanskan kakkoseksi.

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin jotain aivan ennenkuulumatonta, kun C-lohkon loppujärjestyksessä jouduttiin hakemaan ratkaisua todella kaukaa. Kyseessä oli siis siitä, miten Tanska ja Slovenia aseteltaisiin.

Joukkueet pelasivat alkulohkossa kolme peliä, joista kummankin saldo oli tismalleen sama. Joukkueet pelasivat keskinäisessä ottelussaan 1–1-tasapelin. Molemmat joukkueet pelasivat kolme tasapeliä, joissa kumpikin teki yhteensä kaksi maalia ja päästi saman verran, eli maaliero oli siis molemmilla täysin sama.

Mainos alkaa:

Tämän jälkeen vertailtiin reilun pelin pisteitä, eli varoitusten määrää, mutta ratkaisua ei löytynyt vieläkään. Molemmilla kun oli tilillään kuusi varoitusta. Tässä mentiin UEFA:n ratkaisukeinojen listalla toiseksi viimeiseen kohtaan.

Vielä tiistai-iltana näytti siltä, että ratkaisu jouduttiin hakemaan viimeisellä mahdollisella tie-breakerillä, joka olisi tarkoittanut sitä, että ratkaisu olisi haettu EM-karsintojen kokonaisrankingissa. Siellä Tanska oli Slovenian edellä voitettuaan karsintalohkonsa.

Keskiviikkona paljastui, että aivan näin pitkälle ei tarvinnutkaan mennä, mutta se ei tee ratkaisusta yhtään vähemmän absurdia, vaan oikeastaan päin vastoin. UEFA vahvisti, että ratkaisuksi nousi yksi ainoa varoitus. Koska pelaajien saamat kortit olivat tasan, nousi ratkaisuksi se, että Slovenian Milivoje Novakovic sai lohkovaiheen aikana varoituksen. Näin ollen tämä yksittäinen ja sinänsä pelistä irrallinen hetki ratkaisi eron, eli Tanska nousi lohkon kakkoseksi Slovenian ohi.

Näin pitkälle ei ole EM-historiassa tarvinnut mennä, kun eroja ollaan joukkueiden välille tehty. Mitään suoranaisesti vastaavaa ei EM-kisojen historiassa ole tapahtunut, mutta vuoden 1968 turnauksessa Italian ja Neuvostoliiton välinen semifinaali ratkaistiin kolikkoa heittämällä. Näin toimittiin tosin heti maalittoman jatkoajan jälkeen, koska rangaistuspotkukilpailua ei oltu vielä otettu käyttöön.

Kolmoseksi jääminen ei ollut kuitenkaan ollut mikään katastrofi Slovenialle. Joukkue tiesi jo pelin aikana, että kunhan he eivät häviä Englannille murskalukemin, on paikka vähintään parhaiden lohkokolmosten joukossa taattu. Tanskan pudotuspelivastustajaksi varmistui jo isäntämaa Saksa, joka voitti A-lohkon. Englannin ja Slovenian vastustajat eivät ole vielä tiedossa.

Tsekkaa myös: Ennennäkemätön tilanne – Portugalin Rafael Leão sai EM-kisojen historian ensimmäisen pelikiellon sukeltamisesta


Joukkueet: ,