Käsittämätöntä draamaa – Saksa iski voittomaalin sekunti ennen loppua, Tanskan kotikisat päättyivät putoamiseen

Tanska-Saksa Naisten MM 2022

Naisten MM-kisoissa pelattiin kovin panoksin, kun Saksa kaatoi Tanskan alkulohkon päätöskamppailussa ja sysäsi kotijoukkueen B-sarjaan.

Tanskassa pelattavissa jääkiekon naisten MM-kisoissa saatiin alkulohkot päätökseen tiistaina, eivätkä alkusarjan pelit olisi voineet saada uskomattomampaa huipennusta. Kisojen B-lohkossa nähtiin todellista draamaa, kun emäntämaa Tanska oli vielä viisi minuuttia ennen loppua tekemässä historiaa, mutta suuri unelma muuttui muutamassa minuutissa karmivaksi painajaiseksi.

Tanska ei ole koskaan pelannut MM-kisojen puolivälierissä, mutta kotiyleisön edessä joukkue oli tekemässä historiaa, kun Tanska johti maalein 2–1, ja tasapelikin olisi riittänyt lohkon kolmanteen sijaan ja jatkopaikkaan. Saksa kuitenkin iski halkoa pinnojen väliin tasoittamalla ajassa 55.49.

Tanska taisteli ansiokkaasti jatkopaikkansa puolesta, mutta aivan loppuun asti ei taistelu kuitenkaan riittänyt. Saksan oli voitettava ottelu säilyttääkseen paikkansa kisojen A-sarjassa, joten Saksa haki vimmatusti voittomaalia kuudella kenttäpelaajalla.

Lopulta ratkaisu syntyi Hollywood-tyyliin, kun Tanja Eisenschmid laukoi ilman Saksalle voittomaalin vain sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tappio vei Tanskalta mahdollisuuden jatkopaikkaan, mutta vielä karumpaa oli se, että tappiolla Tanska jäi lohkon viimeiseksi ja näin niin paljon luvanneet kotikisat päättyivät äärimmäisen dramaattisesti täpärään putoamiseen A-sarjasta.

Saksa iskee voittomaalin sekuntia ennen loppua ja sysää Tanskan B-sarjaan:

Tsekkaa myös: Jokerit-hanke etenee – työntekijät siirtyivät mysteerifirmaan, A-junnut ry:lle ja hallikauppa nytkähti eteenpäin


Joukkueet: ,