Uros Live sai väistyä – Tampereen uusi jäähalli on nyt Nokia-areena

Tampereen Nokia Arena Tampere - Pallomeri.net

Tampereelle valmistuva uusi monitoimiareena sai nimen perjantaina, kun tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että jatkossa paikka tunnetaan Nokia-areenana.

Tampereelle on rakentumassa Suomen ylivoimaisesti komein jäähalli, joka toimii myös vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä. Areenan ympärillä on ollut jo poikkeuksellinen kuhina ennen valmistumista.

Ensiksi kohun aiheutti areenan nimi Uros Live. Paikka ei koskaan ehtinyt kuitenkaan aukeamaan Uros Livenä, sillä yhtiön ympärillä olleet epäselvyydet johtivat siihen, että sopimus purettiin.

Nyt areenan uusi nimi on selvillä, sillä perjantaina julkistettiin, että Nokia on ostanut nimioikeudet itselleen. Sopimus on pituudeltaan viisi vuotta, mutta siinä on myös optio viiden vuoden jatkosta.

– Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä ikonisena brändinä ja teknologiajohtajana tunnetun Nokian kanssa. Nokialla on pitkä historia koko Tampereen ja Suomen teknologiaosaamisen kehittämisessä. Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka jakaa visiomme ja arvomme, areenan toimitusjohtaja Marko Hurme totesi tiedotteessa.

Nokia-areenan ensimmäinen tapahtuma on luvassa 3. joulukuuta, kun Ilves ja Tappara kohtaavat Liiga-ottelussa. Samat joukkueet kohtaavat myös heti seuraavana päivänä samassa paikassa.