Tiedot kulisseista paljastivat – tämän takia Leon Draisaitl selvisi ilman pelikieltoa

Aleksander Barkov Leon Draisaitl

Edmonton Oilersin Leon Draisaitl selvisi ilman pelikieltoa, kun mies taklasi törkeästi toisessa finaalissa Florida-kapteeni Aleksander Barkovia päähän.

Draisaitlin taklaus on puhuttanut viime päivien aikana, sillä turhautumistaan purkanut saksalainen selvästi tahallisesti kohdisti taklauksensa suomalaista päähän. Monet vaativat tilanteesta pelikieltoa, mutta lopulta taklaus ei johtanut minkäänlaisiin kurinpitotoimiin.

Nyt taustalta on selvinnyt lisätietoa siitä, miksi Oilers-tähti ei saanut pelikieltoa teostaan. Sisäpiiritoimittaja Chris Johnston kirjoitti The Athletic -lehdelle perusteluita siitä, miksi pelaajien turvallisuusosasto säästi miehen pelikiellolta, vaikka he eivät pitäneet lainkaan Draisaitlin hypystä ja käden nostosta taklauksen yhteydessä.

Mainos alkaa:

– Mutta he eivät myöskään nähneet sitä ”kanansiipi”-tyyppisenä osumana, jossa pelaaja olisi ojentanut kyynärpäänsä tarkoituksella vastustajan päähän, Johnston kirjoittaa The Athleticin jutussa.

Johnston mukaan myös se vaikutti tilanteeseen, ettei Draisaitlilla ole minkäänlaista kurinpitohistoriaa ja myös otteluiden panokset toivat oman mausteensa, sillä kynnys pelikiellon antamiseen on korkeampi kuin runkosarjassa.

– Pelaajien turvallisuusosaston jäsenet olivat myös sitä mieltä, että sarjassa on nähty paljon väkivaltaisempiakin temppuja, jotka ovat kuitenkin jääneet vähemmälle huomiolle median ja fanien keskuudessa, koska mukana ei ole ollut parhaat pelaajat, Johnston jatkaa jutussaan.

Barkov on ilmeisesti selviämässä taklauksesta ilman vakavampaa loukkaantumista, sillä odotuksissa on, että mies on kehissä normaalisti, kun joukkueet kohtaavat torstain ja perjantain vastaisena yönä Edmontonissa.


Pelaajat:
Joukkueet: