Video: 12-vuotiaan temppu hämmästyttää – ”Olen shokissa, mihin nämä venäläisluistelijat pystyvät”

taitoluistelija taitoluistelijalta - pallomeri.net

12-vuotias venäläinen taitoluistelija Veronika Zhilina on hämmästyttänyt lajiväkeä huimalla suorituksellaan, josta lähti myös leviämään Instagram-video.

Valmentajana nykyisin toimivan, entisen olympia ja MM-kultamitalisti, Jevgeni Plushenkon julkaisemalla videolla Zhilinan nähdään suorittavan neloissalchow–kolmoistulppi–kolmoistulppi-yhdistelmän, joka on saanut lajiväen haukkomaan henkeään, sillä onhan kyse vasta 12-vuotiaasta tytöstä.

– Tuossa iässä täysin fantastista. Kaikkien taitoluistelussa viettämieni vuosien jälkeenkin olen yhä shokissa siitä, miten venäläiset pystyvät tähän, entinen olympialuistelija Lotta Fälkenbäck kommentoi näkemäänsä Aftonbladetille.

Mainos alkaa

Myös Suomen taitoluisteluliiton markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mila Kajas-Virtanen on samoilla linjoilla.

– Se vaan kertoo siitä, mihin kaikkeen ihmiskeho pystyy. Ehkä taivas on vain rajana tässäkin asiassa. Yksittäisinä temppuina mahtavaa katsottavaa, ainakin minulle henkilökohtaisesti. Olen joka kerta, että vau, tämä ei voi olla totta, Kajas-Virtanen sanoo MTV:lle.

Samassa MTV:n artikkelissa Kajas-Virtanen nostaa kuitenkin esiin myös aiheellisen huolensa nuorten tyttöjen jaksamisesta ja yksipuolisesta harjoittelusta.

Videon voit katsoa myös Instagramissa.


Pelaajat: