Tähtimaratoonari ryyppäsi lukkojen takana poliitikon kanssa – pidätettiin ulkonaliikkumiskiellon rikkomisesta

Tähtimaratoonari ryyppäsi lukkojen takana poliitikon kanssa – pidätettiin ulkonaliikkumiskiellon rikkomisesta

Kenialainen tähtimaratoonari Wilson Kipsang rikkoi ulkonaliikkumiskieltoa ja tuli pidätetyksi ryypättyään lukitussa baarissa poliitikon kanssa.

Brittilehti The Guardian uutisoi, että maratonin entinen maailmanennätyksen haltija Wilson Kipsang rikkoi varsin railakkaasti ulkonaliikkumiskieltoa kotimaassaan Keniassa ja joutui pidätetyksi.

Poliisin mukaan tähtimaratoonari Kipsang kuului 20 hengen joukkoon, joka lukitsi itsensä baariin ryyppäämään ja rikkoi näin koronaviruksen takia maahan määrättyä kieltoa. Kiellon mukaan kenialaisten pitäisi pysyä kotonaan 19.00–05.00 välisenä aikana.

Tapauksesta tekee entistäkin kiusallisemman se pikku fakta, että Kipsang on siviiliammatilantaan poliisi. Pidätettyjen joukossa oli myös paikallinen poliitikko.

Kipsangin juoksu-ura on ollut myös vastatuulessa, sillä hän sai tammikuussa väliaikaisen kilpailukiellon dopingrikkeen vuoksi. Hänen todettiin syyllistyneen dopingtestien peukalointiin tai sen yritykseen. Lisäksi hän oli jättänyt ilmoittamatta olinpaikkatietojaan.

Lue myös: Wimbledonin turnausjärjestäjillä oli ässä hihassa – vakuutusyhtiöltä tulossa valtava korvaus

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut