Video: Pelicansin Taavi Vartiainen sai kuuden ottelun pelikiellon rumasta taklauksestaan

Taavi Vartiainen

Pelicansin Taavi Vartiainen sai kuuden ottelun pelikiellon taklauksestaan, jonka kohteeksi joutui tiistain Liiga-kierroksella Tapparan Tuukka Mäntylä.

Liigan kurinpitodelegaatio tiedottaa, että Pelicansin Taavi Vartiainen on saanut kuuden ottelun mittaisen pelikiellon taklauksesta Tapparan Tuukka Mäntylään. Taklaus tapahtui tiistain Tappara-Pelicans -ottelussa ja toi Vartiaiselle ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta sekä sairaalareissun Mäntylälle.

Kurinpitodelegaatio toteaa lausunnossaan, että vaikka Vartiainen suorittaa taklauksen ilman ylöspäin suuntautuvaa liikettä ja sinänsä vartalollaan, taklauksessa aiheutuu voimakas kontakti Vartiaisen olkapäästä Mäntylää päähän, joten kyse on päähän kohdistuneesta taklauksesta. Delegaatio lisää, että tilanteessa toteutuu myös laitataklaussäännön tunnusmerkistö.

Mainos alkaa:

Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Vartiainen näkee pelitilanteen kehittymisen hyvissä ajoin ennen taklaukseen lähtemistä ja tästä huolimatta suorittaa taklauksen siten, että siinä aiheutuu erittäin voimakas osuma vastustajan päähän. Delegaatio näki taklauksen viiden ottelun arvoisena tekona, jota kurinpitosääntöjen mukaisesti ankaroitetaan yhdellä ottelulla, sillä Vartiaisella on tilillään huomioonotettavaa kurinpitohistoriaa.

Tämä taklaus toi Taavi Vartiaiselle kuuden ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Hämmentävä moka NBA:ssa – Charlotten Malik Monk kohnotti donkatessaan


Pelaajat:
Joukkueet: