Tässä Sveitsin joukkue vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin

Sveitsin
Kuva: Getty Images

Sveitsin joukkue on selvillä jalkapallon EM-kisoihin, joten tässä saat tarkemman katsauksen nippuun. Tsekkaa koko kokoonpano.

Sveitsillä jalkeilla on joukkue, jossa monet pelaavat ammatikseen aivan Euroopan huippusarjoissa. Esimerkiksi puolustuksesta löytyy Manchester Cityn Manuel Akanji sekä Newcastlen Fabian Schär. Tuo onkin sellainen kaksikko, johon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Keskikentän ankkurina häärii Leverkusenissa pelaava Granit Xhaka.

Sveitsi selvisi EM-karsintalohkostaan kakkosena jatkoon, mutta helpolla se ei tullut, sillä maa voitti kymmenestä ottelusta ainoastaan neljä. Näistäkin kaksi tuli Andorraa vastaan, joten vaikeuksia oli riittämiin. Kuitenkin lohkossa pelattiin niin paljon ristiin pelejä, että pisteet riittivät jatkoon. Mainittakoon esimerkiksi se, että Suomi keräsi EM-karsinnoissa yhden pisteen Sveitsiä enemmän, mutta kisapaikka jäi haaveeksi.

Mainos alkaa:

Kuitenkin arvokisoissa Sveitsiltä on nähty raikkaita otteita, sillä maa on edennyt pudotuspeleihin kaksissa viime EM-kisoissa sekä kolmissa viime MM-kisoissa. Vuoden 2022 MM-kisoissa maa jätti taakseen sekä Serbian että Kamerunin ja eteni Brasilian kanssa tasapisteissä jatkopeleihin. Pudotuspeleissä tuli sitten kylmää vettä niskaan oikein kunnolla, kun Portugali oli vahvempi numeroin 6-1.

Näin ollen se kuuluisa seuraava askel on Sveitsiltä vielä ottamatta. Vaikka toki paikan vakiinnuttaminen arvokisatasolle on suoritus sinänsä, pudotuspelipaikoista puhumattakaan, mutta Sveitsillä on varmasti kasvanut nälkä syödessä ja joukkueessa voisi olla potentiaalia voisi myös ensimmäistä jatkokierrosta pitemmällekin.

Sveitsi pelaa A-lohkossa

Sveitsin kanssa samassa lohkossa pelaavat kisaisäntä Saksa, Unkari sekä Skotlanti. Ennakolta Saksan pitäisi marssia lohkovoittoon, jolloin Sveitsi taistelisi Unkarin joukkueen kanssa toisesta suorasta jatkopaikasta. Skotlannilla voi olla hämmentäjän rooli, sillä ei maa ole mikään helppo nakki kenellekään.

Sveitsin joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit: 

Yann Sommer (Inter Milan)
Yvon Mvogo (Lorient)
Gregor Kobel (Borussia Dortmund)

Puolustajat: 

Ricardo Rodriguez (Torino)
Fabian Schär (Newcastle United)
Manuel Akanji (Manchester City)
Nico Elvedi (Borussia Monchengladbach)
Silvan Widmer (Mainz 05)
Cedric Zesigner (Wolfsburg)
Leonidas Stergiou (Stuttgart)

Keskikenttäpelaajat: 

Granit Xhaka (Bayer Leverkusen)
Xherdan Shaqiri (Chicago Fire)
Remo Freuler (Bologna)
Denis Zakaria (Monaco)
Michel Aebischer (Bologna)
Fabian Rieder (Rennes)
Ardon Jashari (Luzern)
Vincent Sierro (Toulouse)

Hyökkääjät: 

Breel Embolo (Monaco)
Steven Zuber (AEK Athens)
Ruben Vargas (Augsburg)
Renato Steffen (Lugano)
Noah Okafor (AC Milan)
Zeki Amdouni (Burnley)
Dan Ndoye (Bologna)
Kwadwo Duah (Ludogorets)


Joukkueet: