Sveitsi on valintansa tehnyt – tässä lopullinen joukkue MM-kisoihin

Sveitsi 2018

Sveitsi lähtee haastajana MM-kisojen kivikovaan B-lohkoon. Sveitsin joukkue on laadukas, mutta puolivälieräpaikka vaatii harha-askelten välttämisen.

Sveitsi on valinnut tämän kevään jääkiekon MM-kisoihin kauttaaltaan kokeneen joukkueen, jolla se lähtee Bratislavassa pelattavassa B-lohkossa haastamaan isompien kiekkomaiden nimekkäitä joukkueita. Tätä taustaa vasten ainoa jokseenkin yllättävä asia Sveitsin joukkueessa oli useat kisat kolunneen hyökkääjä Dennis Hollensteinin putoaminen joukkueesta.

Nappiin osuessaan Sveitsi pystyy olemaan joukkue, joka hämmentää pakkaa lohkon sisällä, mutta se voi olla sitä molempiin suuntiin. Sveitsin MM-historiasta löytyy riemukkaita isompien kaatoja, mutta myös noloja floppauksia ennalta heikompia maita vastaan.

Mainos alkaa

Sveitsi on vahvin ehdokas ottamaan puolivälieräpaikan Ruotsin, Tsekin ja Venäjän vanavedessä, mutta harha-askeliin Sveitsillä ei ole lainkaan varaa. Latvia ja Norja ovat ennalta ne maat, jotka vahvimmin tulevat Sveitsin pyrstösulkia näykkimään. Sveitsin kivijalkana on kokenut ja vahva maalivahtiduo Reto Berra ja Leonardo Genoni sekä NHL-pakkien Roman Josin ja Yannick Weberin ankkuroima puolustus.

Lue myös: Katso kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut ilmaiseksi!

Joukkueen kokenein MM-tason sotaratsu on ikinuori hyökkääjälegenda Andres Ambühl, joka pakkaa kassiinsa MM-joukkueen pelipaidan jo viidennentoista kerran. Vuoden 2004 MM-kisoissa debytoineen Ambühlin kisaputki oli katkeamaton viime kevääseen asti, jolloin hänen nimeään ei löytynyt lopullisesta kisarosterista.

Ensikertalaisia päävalmentaja Patrick Fischer on nimennyt joukkueeseen viisi. Mielenkiintoisimmat heistä ovat vasta 18-vuotias Biel-Biennen pakki Janis Moser, joka talvella edusti Sveitsiä U20-kisoissa. Hyökkäyksestä löytyy se kovin debytantti, eli toissa kesän ykkösvaraus, New Jersey Devilsin Nico Hischier. Moserin ohella ennakkoluulottomien valintojen joukkoon voidaan nostaa myös Philpp Kurashev, joka pelasi tällä kaudella Quebecin junioriliigan Quebec Rempartsissa. Kurashev on Chicago Blackhawksin 4.kierroksen varaus viime kesältä.

Jääkiekon MM 2019: Sveitsin joukkue

Maalivahdit

Reto Berra (HC Friborg-Gottéron)

Leonardo Genoni (SC Bern)

Robert Mayer (Genève-Servette HC).

 

Puolustajat

Raphael Diaz (EV Zug)

Michael Fora (HC Ambrì-Piotta)

Lukas Frick (Lausanne HC)

Joël Genazzi (Lausanne HC)

Roman Josi (Nashville Predators)

Romain Loeffel (HC Lugano)

Janis Moser (Biel-Bienne EHC)

Yannick Weber (Nashville Predators)

 

Hyökkääjät

Andres Ambühl (HC Davos)

Alessio Bertaggia (HC Lugano)

Christoph Bertschy (Lausanne HC)

Kevin Fiala (Minnesota Wild)

Gaëtan Haas (SC Berne)

Nico Hischier (New Jersey Devils)

Grégory Hofmann (HC Lugano)

Philipp Kurashev (Quebec Remparts)

Lino Martschini (EV Zug)

Simon Moser (SC Bern)

Vincent Praplan (Springfield Thunderbirds)

Damien Riat (Biel-Bienne EHC)

Noah Rod (Genève-Servette HC)

Tristan Scherwey (SC Bern).