Sveitsi ei hae vuoden 2021 jääkiekon MM-kisoja – Suomi isännöi normaalisti vuonna 2022

Sveitsi ei hae vuoden 2021 jääkiekon MM-kisoja – Suomi isännöi normaalisti vuonna 2022

Vuoden 2020 jääkiekon MM-kisat oli tarkoitus järjestää Sveitsissä, mutta koronavirus sotki suunnitelmat pahasti ja turnaus jäi pelaamatta.

Sveitsillä olisi saattanut olla mahdollisuus hakea isännyyttä vuodelle 2021, jolloin jo päätetty kisaisännyydet olisivat siirtyneet vuodella eteenpäin. Maa ei kuitenkaan lähtenyt hakemaan kisoja ensi vuodelle, joten tämä tarkoittaa sitä, että Sveitsi menettää kisaisännyytensä.

Samalla vuoden 2021 jääkiekon MM-kisat järjestetään suunnitellusti Latviassa ja Valko-Venäjällä. Sveitsin päätös koskettaa vahvasti myös Suomea, jonka vuoro on isännöidä turnausta vuonna 2022. Mikäli Sveitsi olisi yrittänyt saada ensi vuoden kisat itselleen, niin se olisi saattanut tarkoittaa Suomen odotettujen MM-kisojen siirtymistä vuoteen 2023. Nyt tuo skenaario ei toteudu, joten Suomessa nähdään MM-kiekkoa kahden vuoden kuluttua.

Suomen turnauksen päänäyttämönä on tarkoitus toimia Tampereelle avattava uusi monitoimihalli, jonka odotetaan valmistuvan turnaukseen mennessä. Toinen pelipaikka löytyy Helsingistä, mutta pelipaikkaa ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut