Susijengi kohtaa Tshekin ja pelissä on valtavat panokset – näin Suomen jatko turnauksessa määräytyy

Susijengi EM 2022

Susijengi kohtaa kahden tappion jälkeen tiistai-iltana Tshekin ja ottelu tulee määrittämään pitkälti turnauksen suunnan.

Susijengi, eli Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa lohkonsa isäntämaan Tshekin tänään EM-kisojen alkulohko ottelussa, jossa on varsin kovat panokset.

Voitolla Susijengi tarraa kiinni jopa alkulohkon kakkospaikkaan, mikä tietäisi hyviä asetelmia pudotuspeleihin. Sen sijaan tappiolla Suomi uhkaa pullahtaa lohkon viidennelle sijalle ja siten ulos pudotuspeleistä.

Susijengillä on nyt tilillä voitto Puolasta ja tappiot Israelille ja Serbialle. Varsinkin kahden pisteen jatkoaikatappio Israelille oli katkera pala ja voi aiheuttaa vielä ongelmia.

Jos Suomi voittaa sekä Tshekin että Hollannin, lohkon kakkossija on kuitenkin erittäin todennäköinen. Suomen murskannut Serbia tulee kaiken järjen mukaan menee menojaan, mutta Susijengin pahimmat kilpakumppanit Israel ja Puola jäävät taakse, jos ne häviävät vielä pelinkin. Tätä tukisi se, että molemmat kohtaavat vielä Serbian.

Suomi, Israel ja Puola voivat kuitenkin päätyä tasapisteisiin, mutta tämä tilanne olisi Suomelle eduksi. Susijengin tehtyjen ja päästettyjen pisteiden suhde keskinäisissä otteluissa on parempi (Suomen koriero keskinäisissä peleissä on +28) kuin Israelilla (-7) ja Puolalla (-21).

Tosiasia kuitenkin on se, että jos Suomi ei voita tänään Tshekkiä, on putoaminen pudotuspelien ulkopuolelle selviö, ellei lohkojumbo Hollanti yllättäisi ja venyisi Puolaa vastaan voittoon. Tappiolla Suomi siis voisi päästä enää maksimissaan tasapisteisiin Israelin tai Tshekin kanssa ja tällöin häviäisi molemmille keskinäisten otteluiden perusteella.

Tsekkaa myös: Turkkilaispelaajan kimppuun hyökättiin pukukoppikäytävällä – maa uhkaa vetäytyä koripallon EM-kisoista


Joukkueet: